RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Colegiul “Sadoveanu” zguduit de un scandal. Bani percepuți de la elevi și limbaj neadecvat folosit de un profesor (VIDEO – AUDIO)

Profesorul de educație fizică și sport Petrică Angheluș, de la Colegiul Național "Mihail Sadoveanu" Pașcani, este în aceste zile ținta unor acuze.

Tatăl unei fete, de la clasa a IX-a G, unde acesta este diriginte, a venit astăzi la sediul postului nostru de televiziune pentru a ne aduce la cunoștință faptul că dirigintele are un comportament neadecvat. Bărbatul ne-a spus că profesorul țipă și vorbește urât cu elevii, a perceput bani pentru achiziția unei catedre și plata unui mobilier care a fost realizat în urmă cu ceva vreme. O parte din acuzații amintesc de incidentul din București, acolo unde un cadru didactic îi certa pe părinți că nu au strâns mai mulți bani pentru cadourile de Crăciun.  

Tatăl fetei, Vasile Luca, din comuna Todirești, susține că profesorul Angheluș percepe câte 50 de lei pentru fiecare zi în care un elev lipsește de la ore, pentru a fi motivate absențele. Banii sunt solicitați sub forma unei sponsorizări de care ar beneficia echipa de volei a colegiului.

  

"Domnul diriginte ne-a atras atenția că dacă lipsesc copiii de la școală să fie anunțat, pentru a fi acoperiți. Fetița mea suferă de spondiloză anchilozantă și a trebuit să lipsească de mai multe ori. Eu îl sunam și îl anunțam. Când a lipsit prima zi mi-a propus să sponsorizez echipa de volei și i-am trimis 50 de lei. Pe 6 decembrie am avut o mică discuție cu el, iar la final nu l-am sponsorizat. Câteva zile mai târziu, pe 9 decembrie, dirigintele a avut o discuție cu fetița, iar cum ea nu suportă țipete, urlete și deranjul i s-a făcut rău. I-a spus să mai lase absențele deoparte și să stea la școală. Să lase absențele dracului, să stea în spital o lună că este invalidă, după care să vină la școală. Fetița i-a spus că a stat doi ani prin spitale și că problema stă altfel, după care i s-a făcut iar rău. Am fost la reflexoterapie la Vatra Dornei unde cunosc o persoană. Fata se simte rău în continuare", ne-a declarat Vasile Luca, tatăl elevei din clasa a IX -a G.

O altă acuză adusă profesorului Angheluș este aceia că a perceput de la părinți bani pentru a fi achiziționată o catedră nouă în clasă, dar și suma de 41,5 lei pentru plata mobilierului care a fost modernizat anul trecut."Pe 16 decembrie fata a fost ameninințată cu scpderea notei la purtare dacă nu merg la sedință. Când l-am întrebat de ce a vorbit în acest mod cu fata, m-a invitat afară din sală. Când am ieșit din sala de ședință, în prezența tuturor părinților mi-a spus să îmi duc fata la Școala Ajutătoare. Țin să precizez că la o ședință ne-au fost solicitați câte 7 lei pentru fi achiziționată o catedră nouă și 41,5 lei o sumă de bani pentru plata mobilierului, care ar fi fost realizat anul trecut", a mai susținut Vasile Luca.

Omul se mai plânge că fiicei sale nu i-au fost motivate absențele pentru perioada 11, 12, 13 decembrie, deși a prezentat o adeverință de la medicul de familie, prin care arăta că s-a simțit iar rău. Față de această atitudine el mai spune:"Probabil dacă îl motivam în continuare cu câte 50 de lei, motiva absențele".   

 Profesorul se apără

O echipă Actualitatea Tv l-a căutat astăzi la sediul unității de învățământ pe profesorul Petrică Angheluș, pentru a-i fi prezentate acuzele ce îi sunt aduse. Acesta a acceptat discuția. Întrebat care este opinia sa față de acuzele formulate de către Vasile Luca cadrul didactic a susținut.   

"Vorbim despre o elevă care lipsește foarte mult și care are ceva probleme medicale. La începutul anului am solicitat de la tatăl fetei dosarul cu fișele medicale pe care le are. I-am spus să îmi sublinieze acolo problemele cele mai importante. Am înțeles situația ei, fapt pentru care am vorbit cu doi colegi, care știu că sunt drastici să fie mai atenți cu ea. Cu tatăl m-am întâlnit odată în fața școlii, iar după ce a vorbit urât despre un coleg de-al meu, că nu le dă nu știu ce formule, i-am șters numărul de telefon din agendă", s-a apărat profesorul Petrică Angheluș.

În ceea ce privește suma de bani solicitată pentru a motiva absențele, Angheluș susține că a fost vorba despre o altă cerere. Profesorul recunoaște că a motivat elevilor absențe fără o justificare, doar cu un simplu telefon al părinților.

"O singură dată am solicitat bani. Nu pentru a motiva absențele, ci pentru o competiție sportivă, nu de volei ci fotbal. O să îi dau suma înapoi. În luna octombrie a anului trecut i-am motivat parcă două zile, dar acum când am văzut absențele, le-am transmis să facă ceva. Eu nu i-am vorbit urât elevei, cu ea am stat de vorbă doar în prezența colegilor, atât. Nici nu i-am transmis să o ducă la Școala Specială", declară profesorul Angheluș.

Atunci când a trebuit să explice pentru ce a folosit banii solicitați de la părinți, dar și de ce nu a întocmit procesul verbal după ședință, dirigintele profesor a susținut:"41,5 lei sunt banii pentru mobilierul făcut de clasa doamnei Dominte înainte, iar 7 lei pentru catedra ce trebuia achiziționată. Eu am aflat că au adunat suma și i-au dat-o doamnei Dominte, și le-am reproșat acest lucru. Nu s-a făcut nimic pe la spate. Părinții știu despre ce este vorba"

Părinții au cerut transferul într-o altă clasă

Cazul fetiței familiei Luca a ajuns și la cunoștința conducerii unității de învățământ. Părinții au cerut transferul într-o altă clasă, pentru a-și proteja copilul de profesorul Petrică Angheluș.

”Am cunoștință despre cazul acestui copil. Este o elevă foarte bună care a reușit în clasa a IX a la profilul Ştiințe ale Naturii, iar tatăl fetei mi-a semnalat faptul că nu se adaptează în colectiv datorită tratamentului dirigintelui, profesorul Angheluș. Copilul are probleme de sănătate, este foarte sensibil, face tratament și se pare că profesorul Angheluș a fost prea dur în atitudinea față de colectiv și față de această elevă. Tatăl ei solicită transferul de la o clasă la alta încât există această incompatibilitate între diriginte și elevă.  Vom lua în calcul posibilitatea transferului, dar trebuie să aduc la cunoștință consiliului de administrație pentru că transferurile se discută aici. Tot în consiliul de administrație vom demara o anchetă în privința acestui caz și în privința altor lucruri care ne-au fost semnalate vizavi de domnul profesor Angheluș. Legat de fondurile de la părinți noi avem niște reguli foarte stricte cu asociația părinților, nu se face nimic fără acordul sau inițiativa lor”, ne-a declarat Carmen Dimitriu, directoarea Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu”.

O probă audio întărește acuzele aduse

Reporterii Actualitatea Tv și newspascani.com au intrat astăzi în posesia unui material care întărește cele spuse de tatăl fetei, în privința comportamentului profesorului. Pe înregistrare, realizată în a doua săptămână după începerea anului școlar 2013-2014, se aude cum dirigintele Petrică Angheluș țipă la elevii clasei a IX-a G, îi ceartă deoarece au strâns o sumă de bani și au predat-o unei profesoare, fără ca el să fie consultat.

Profesorul nu se sfiește să îi facă "oli" de la oligofreni, după cum completează el, și proști pe elevi. Nici o parte din colegii lui Angheluș nu scapă de acuze. Pe înregistrare se mai aude în final cum profesorul le face Protecția Muncii. Ascultă înregistrarea pe newspascani.com.  

Pus în fata probelor, dirigintele Angheluș a recunoscut că nu trebuia să vorbească în acest mod cu elevii săi, dar că era foarte supărat. 

{flv}diverse/scandal anghelus 1{/flv}

{flv}diverse/scandal anghelus 2{/flv}

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria Municipiului Pașcani dorește să angajeze muncitori zilieri pentru o perioadă de 90 de zile

Redacția

Taina Sfântului Maslu oficiată de un sobor de preoți la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”

Redacția

Salcie din Parcul Peștișorul doborâtă de vânt

Redacția
Încarcă...