NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul „Sadoveanu”, Școală parteneră Microsoft

Educator Certificat Microsoft: Pentru că cei mai buni profesori nu încetează niciodată să învețe!

Profesorii din întreaga lume depun eforturi pentru a concepe noi modele de învățare cu ajutorul tehnologiei digitale care să asigure o pregătire mai bună elevilor pentru activitatea profesională și viața în secolul 21.

Proiectarea Învățării în Secolul 21 pune la dispoziția profesorilor modalități clare și practice de predare a abilităților de secol 21 cu ajutorul tehnologiilor digitale, prin intermediul unui set de lecții Office Mix. Acest set de lecții asigură un proces bazat pe practici de colaborare, menit să ajute profesorii să transforme modul în care proiectează activitățile de învățare la clasă, făcându-le mai atractive și mai reale pentru elevi. Prin parcurgerea resurselor de Proiectare a Învățării în Secolul 21, profesorii pot învăța cum să utilizeze caracteristicile de bază ale pachetului Office 365, inclusiv Microsoft Teams, OneNote, Sway, Microsoft Forms, Office Online și OneDrive.

Certificarea MCE este recomandată profesorilor din învățământul preuniversitar, studenților care se pregătesc să devină profesori la clasă, cadrelor didactice aflate în stadiul de formare inițială sau de formare continuă, consilierilor educativi și altor profesioniști din domeniul educațional care doresc să își certifice competențele. Profesorii certificați MCE pot dovedi că dețin competențele necesare pentru a asigura elevilor, folosind instrumentele Microsoft, experiențe de învățare bogate, personalizate, care includ competențele esențiale necesare în secolul 21.

Advertisements
  

Aceste criterii extrem de importante sunt:

  • Colaborarea
  • Abilitățile de comunicare
  • Construirea cunoștințelor
  • Rezolvarea de probleme din lumea reală și inovarea
  • Folosirea TIC pentru învățare
  • Autoreglarea învățării

Șase profesori de la Colegiul National “ Mihail Sadoveanu” au dovedit prin examenul promovat ca dețin aceste competente și au obținut Certificatul MCE ( certificat recunoscut atât la nivel National de ME cât și la nivel internațional). Cei șase profesori devin astfel formatori ai acestui proiect, ce din toamna anului 2021-2022 vor implementa planul de mentorat pentru toți profesorii de la scoala noastră care doresc formarea și dobândirea abilitaților de predare respectând competentele proiectării învatarii pentru secolul 21.

Advertisements

Acesti profesori sunt director Prof. Genoveva Serban, Dir Adj Prof Radu Bogdan Ardeleanu, Prof Brandusa Minodora Vanga, Prof Adriana Matcovici, Prof Camelia Florina Bejan, Prof Romeo Preutu.

Felicitări tuturor și mult succes in punerea in aplicare a planului de acțiune CNMS- Scoala partenera Microsoft! Colegiul National “ Mihail Sadoveanu” Pascani din anul 2020 este Scoala partenera Microsoft

Advertisements
Advertisements

Related posts

O nouă ediție a concursului de matematică „Nicu T. Șerban”. Școala a mai pierdut un profesor

Oana Cordoneanu

Copii din Ruginoasa, pe podiumul unui festival internaţional de Folclor. Vezi care sunt secţiunile la care au participat

Ema Roman

Dezastru la rezultatele de la titularizare 2021. Doar 40% dintre profesori au luat note peste 7. Cîmpeanu: “Slab, o spun cu tristețe”

Redacția
Încarcă...