NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Colegiul „Mihail Sadoveanu”, selectat între cele 100 de școli din România în proiectul Scoală Parteneră Microsoft

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, selectat între cele 100 de școli din România în cadrul Proiectului Școală Parteneră Microsoft, proiect coordonat de Microsoft România și implementat de Fundația EOS România.  Cele 100 de școli selectate vor trece printr-un program de training care îi va familiariza cu tot ceea ce este nou ca tehnologie Microsoft pentru Educație. Fiecare școală va avea posibilitatea să pregătească gratuit o echipă de 5 cadre didactice din școală în vederea obținerii certificării Microsoft Certified Educator ( recunoscută și echivalată de MEC prin ordinul 4413/28.05.2020 cu 15 CTP). 

Precizăm faptul că la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, încă din septembrie 2020 peste 35 de profesori s-au înscris la acest curs de formare cu dorința de a obține Microsoft Certificat Educator, care să le ateste competențele pedagogice digitale, folosirea mijloacelor TIC la ore, beneficiile oferite de pachetul Office 365 A1, precum și învățarea în format online folosind platforma Microsoft Teams pe care lucrează  începând din martie 2020. Pentru acest lucru, școala noastră este și centru autorizat de testare din ianuarie 2021.

Modernizarea laboratorului de informatică, proiect finanțat de firma pășcăneană Rompak, folosirea tehnologiilor Microsoft fac ca procesul de digitalizare a școlii noastre să fie unul  consistent și de durată.  În plus, în funcție de prioritățile individuale, școlile vor primi kit-uri de câte 10 Microbiți, resurse de utilizare Minecraft Education Edition, invitații de participare la evenimente internaționale de educație digitală și alte beneficii.

  
Advertisements

Related posts

Întrerupere temporară a relațiilor cu publicul la APAVITAL, la Pașcani și Târgu Frumos

Redacția

Liceul ”Miron Costin” a fost selectat să participe laConcursul European de traduceri, Juvenes Translatores

Redacția

”Nutriție și educație nutrițională” – disciplină opțională de studiu pentru prevenirea și combaterea obezității în rândul tinerilor

Redacția
Încarcă...