Logo

RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul „Mihail Sadoveanu” a participat la deschiderea sesiunii de proiecte ACES în Slovenia

În perioada 24-28 septembrie 2012, împreună cu eleva Codruţa Ioana Dumitriu din clasa a IX-a E, profesor Mihaela Vatavu- limba engleza-  a reprezentat Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” la Conferinţa de deschidere a sesiunii de proiecte ACES (Academia Şcolilor din Europa Centrală) din Lasko, Slovenia.

La acest eveniment au participat aproximativ 250 de profesori şi elevi din şcolile Europei Centrale, toţi câştigători ai proiectelor bilaterale sau trilaterale finanţate de ACES. Din România au participat 14 profesori şi 14 elevi, implicaţi direct în proiecte, precum şi un profesor de la Colegiul „Roman Vodă”, care a participat la eveniment ca membru al consiliului ACES. Conferinţa a reprezentat în primul rând cadrul în care membrii echipelor de proiect s-au întâlnit faţă în faţă, să discute detalii despre proiect (calendarul activităţilor, organizarea vizitelor, rezultatele proiectelor).

 

  

S-a participat o reuniune cu toti reprezentantii tarilor ce fac parte din proiect.Fiecare reprezentant a facut o prezentare a școlii si a propriului proiect. De asemenea programul a mai cuprins participarea la doua ateliere , unul privind tehnici de realizare a unui workshop de succes şi al doilea despre şcolile interculturale,ambele ateliere fiind foarte utile in realizarea ulterioara a proiectului.  Au urmat trei sesiuni de lucru pe echipe de proiect, în care s-au definitivat programul de activităţi şi modul în care se vor realiza produsele proiectului.

 

  Programul de activităţi al proiectului –propus de Colegiul Sadoveanu, în cooperare cu celelte doua școli din Slovacia și Bosnia Hertegovina care se va încheia pe 20 martie 2013, este următorul:

 

1. Organizarea echipei de proiect (10 elevi cu vârste între 15-17 ani şi 2 profesori)

2.  Amenajarea unui Infodesk (un panou de afişaj cu toate informaţiile legate de proiect şi de derularea lui)

3.  Crearea unui website al proiectului

4.   Realizarea unor chestionare despre influenţa desenelor animate asupra copiilor, care vor fi aplicate elevilor din grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale şi liceale din oraş. Informaţiile selectate, analizate şi interpretate cu ajutorul unor pshihologi şcolari vor fi discutate în cadrul unor mese rotunde organizate ulterior.

5.  O masă rotundă (organizată de fiecare şcoală parteneră) la care să participe profesori, părinţi, pshihologi, psihopedagogi, preoţi şi care să aibă ca temă conştientizarea influenţei desenelor animate supra comportamentului şi limbajului copiilor.

6. Realizarea unui newsletter al proiectului

7. Realizarea unor expoziţii de desene

8.  Filmarea unei scenete

9.  Realizarea unui mic desen animat.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Monica Anisie: Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi

Redacția

Bacalaureat 2021. Fraude: 63 de elevi au fost eliminați de la examenul de română

Redacția

Colegiul ”Unirea”: O nouă tehnologie ce oferă o experiență interactivă și unică utilizatorului

Redacția
Încarcă...