RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Codul Rutier ar putea fi modificat! Șoferii care folosesc telefonul la volan, sancționați drastic! Amenzile se vor dubla!

Codul Rutier ar putea fi modificat în ședința de Guvern de luni, 12 iulie, când va fi supus aprobării un proiect de ordonanță pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, document care modifică radical legislaţia rutieră în ceea ce priveşte folosirea, în timpul condusului, a telefonului mobil, a tabletei sau a oricărui alt dispozitiv de acest gen.

 

  

Astfel, în cazul în care legea va fi aprobată, modificarea va fi valabilă nu doar pentru telefoane, cât și pentru alte dispozitive ce au funcții de redare text, foto, video ori înregistrare, precum tabletă, reportofon, cameră foto ori video. 

Cu alte cuvinte, însă, șoferilor le va fi interzis să folosească telefoanele ori alte gadgeturi în timp ce se află la volan. În caz contrar, șoferii vor fi sancționați cu patru puncte de penalizare, care înseamnă o amendă de 820 de lei, adică de două ori mai mare decât amenzile pe care le primeau șoferii care erau prinși vorbind la telefon fără sistem ”hands-free”. 

Până acum, însă, persoanele care erau prinse într-o convorbire telefonică folosindu-se de mână și nu de căști ori difuzor erau sancționate cu două puncte de penalizare, adică 410 lei, potrivit G4media. 

Propunerea de modificare a Codului rutier se află pe ședința de astăzi a Guvernului și va schimba prevederile OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice astfel: La articolul 108, alineatul (1), litera c), după punctul 5 se introduce un nou punct, pct. 6, cu următorul cuprins: Se sancționează (n.r.) ”ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

sursa www.a1.ro

Related posts

Bărbatul acuzat că și-a maltrat fiica joi seară a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Acesta este acuzat de corupție sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului!

Răzvan Grecu

Accident rutier pe strada Gării

Redacția

Festivitate de avansare în grad la IPJ Iași. Doi dintre polițiști activează în cadrul secției Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...