RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Codul Fiscal, modificat de 120 de ori în 10 ani. Finanțele pregătesc noi taxe

În 10 ani, Codul Fiscal s-a modificat de 120 de ori, spre disperarea patronilor de firme şi a simplilor plătitori de taxe. Încă o propunere de modificare a acestui act normativ aduce creşteri ale unor taxe, dar şi mai multă birocraţie.

Românii care produc băuturi alcoolice în propria gospodărie vor plăti taxe mai mari. Acciza va ajunge la 500 de euro pe suta de litri de alcool pur, cu 25 de euro mai mult decât în prezent. Valorile sunt valabile numai pentru micile distilerii, cu o capacitate de cel mult 1.000 de litri de alcool.

Şi luxul se scumpeşte. Bijuteriile din platină sau cele combinate cu aur, indiferent de puritate, vor fi accizate cu 2 euro pe gram, față de 1 euro pe gram, cum erau taxate până acum.

  

Fiscul înăspreşte condiţiile prin care îi poate controla pe cei care nu îşi declară veniturile. Selectarea acestora se va face în funcţie de aşa-numita analiză de risc. Adică inspectorii se vor uita la proprietăţile, maşinile şi bijuteriile deţinute de acele persoane, cât şi la venituri. Dacă datele nu coincid cu cele declarate, atunci vor trebui să plătească impozit pe diferenţă.

Nici străinii nu scapă de vizite la autorităţi. Până pe 30 iunie, ei vor trebui să-şi declare la primărie casele şi terenurile.

Sunt însă şi veşti bune. Veniturile obţinute din jocurile de noroc nu vor mai fi impozitate, iar proprietarii maşinilor de epocă de peste 3.000 de centimetri cubi vor fi și ei scutiţi de accize.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Complexul Dragonul Roșu se închide temporar din cauza pandemiei de coronavirus

Redacția

La Pașcani, statul vrea sa finalizeze în urmatorii 2 ani un proiect început in 1985

Redacția

Transportatorii români pot primi rambursări de la Germania pentru taxele de drum plătite în perioada 2017-2020

Redacția
Încarcă...