NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cod galben de vânt pentru mai multe județe din țară. Vremea devine geroasă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben pentru mai multe județe din țară. 

Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală viteze de 55…65 km/h, izolat 70 km/h, iar în zona montană înaltă 100 km/h, zăpadă spulberată, iar în zona de munte viscolită.

În această noapte va continua să ningă la munte, în Maramureş, Transilvania şi Moldova. În celelalte regiuni, ninsorile vor cădea doar izolat, îndeosebi în primele ore. Vântul va sufla cu putere în special în sud, centru şi nord-est, iar la munte rafalele vor depăşi 80 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între Minus 10 grade în depresiuni şi minus 1 grad în extremitatea de sud a ţării.

  

Marți vremea începe să se răcească. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 5 grade în depresiuni şi 2…3 grade, izolat, în sud şi vest. Mai sunt aşteptate ninsori cu precădere în Moldova, prin Transilvania şi la munte. Vântul se menţine alert în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, iar în zona montană va fi tare şi va spulbera zăpada.

Până la mijlocul săptămânii temperaturile scad foarte mult, iar vremea va deveni geroasă în toate regiunile, cu precădere noaptea şi dimineaţa. Cele mai scăzute valori, sub minus 25 de grade, se vor înregistra joi dimineaţă, în depresiunile din estul Transilvaniei. Ninsorile vor fi tot mai puţine, dar în zonele joase apare ceaţa, asociată cu depunere de chiciură.

În perioada următoare, trecător, mai pot cădea câţiva fulgi de zăpadă, dar vântul va fi liniştit. Vremea se răceşte de la o zi la alta, astfel că miercuri şi joi maxima va fi de Minus 8 grade, iar minima va coborî până în jurul valorii de minus 15 grade. În plus, în timpul nopţilor vor fi condiţii de ceaţă şi chiciură.

sursa stirile digi24

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Liderul consilierilor PSD din CL a luat-o razna: Actualitatea TV și NewsPascani.com acuzate că ar căpușa bugetul local împreună cu secretarul Mircea Zuzan

Marius Parteni

De la Pașcani la Bacau, cu mare viteză

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi ținut în șah în dosarul „Perla Neagră”: Judecătorii au amânat pentru a doua oară luarea unei decizii! Până acum a fost dată o condamnare, după o recunoaștere a faptelor!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site