RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

CNSU va fi convocat joi. Propuneri pentru weekend: magazine închise la 16.00, circulația restricționată după 20.00

Continuă discuțiile privind noi restricții la nivel național pentru a ține sub control valul trei al pandemiei de COVID-19. Conform unor surse, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să fie convocat joi.

Potrivit propunerilor discutate, va fi diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Propunerile sunt ca magazinele să fie închise la 16, iar circulația să fie restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate.

Miercuri vor fi discutate și alte propuneri. 

Totodată, acolo unde incidența este crescută – se discută încă dacă să se ia în calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie – vor fi restricții naționale.

  

Despre variantele aflate pe masa guvernanților a vorbit aseară, la Digi24, șeful DSU Raed Arafat.

Întrebat dacă este de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte, Raed Arafat a spus că  astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, spune Raed Arafat.

Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend.

digi24

Related posts

O locuință socială renovată parțial, subiect de contre în Consiliul Local! Pintilie către Nedelcu: „Doamnă, am făcut de 10 ori decât ați făcut dumneavoastră!”

Răzvan Grecu

Zeci de persoane au stat la coadă să își plătească taxele și impozitele locale pe 2022

Marius Parteni

Biroul de înmatriculări din sediul Poliției Pașcani nu are activitate în luna ianuarie 2021!

Marius Parteni
Încarcă...