NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

CNAS: Peste 1,1 milioane de măşti de protecţie vor fi distribuite medicilor de familie

CNAS anunţă că, începând de marţi, vor fi distribuite medicilor de familie peste 1,1 milioane de măşti de protecţie.

Începând cu data de 7 aprilie 2020, un număr de 1.121.800 de măşti chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate (CAS) cu care aceştia se află în contract”, a anunţat, marţi, CNAS, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că, potrivit Ordinului 74549/06.04.2020 al Comandantului Acţiunii, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, măştile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) către CNAS pentru asigurarea condiţiilor corespunzătoare de protecţie a personalului din asistenţa medicală primară din întreaga ţară.

Echipamentele vor ajunge la casele de asigurări de sănătate cu mijloace de transport asigurate de IGSU, iar distribuţia măştilor către medicii de familie se va face în cel mai scurt timp posibil de la primirea acestora la CAS.

  

Echipamentele care vor ajunge la medicii de familie reprezintă o parte din donaţia de 4.150.000 de măşti chirurgicale pe care SC Dante International SA (eMAG) a direcţionat-o către IGSU, cu scopul de a proteja personalul din structurile vitale pentru funcţionarea statului în această perioadă dificilă.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Tichetele „Rabla“, decontate până în noiembrie

Redacția

Fetiță de un an și cinci luni, lovită fără milă cu varga de un individ! Copiii, din localitatea Dolhești, puși să fure vin de prin gospodăriile vecinilor

Redacția

Cseke Attila spune că Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salarii în decembrie

Redacția
Încarcă...