NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

CLUBUL DE LECTURĂ ONLINE PENTRU ELEVII NEVĂZĂTORI AI LICEULUI SPECIAL ”MOLDOVA” TÂRGU FRUMOS

În timp ce pandemia avansează, noi facem activități frumoase la Liceul Special„ Moldova” și organizăm un club de lectură în colaborare cu fundația Light Into Europe din București, dar și în colaborare cu voluntari de la Mega Image, oameni care își dăruiesc din timpul lor, două ore săptămânal, pentru a participa la acest club de lectură.

Aceste cluburi de lectură se desfășoară online, în fiecare săptămână, fiind implicați elevi de la clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a.

Începând cu luna noiembrie și până acum, voluntarii de la Mega Image, au citit capitole din următoarele cărți: „Fantoma de la Operă”, de Gaston Leroux, un roman gotic despre dragoste, onoare și tragedie, o operă din Literatura Universală care ne-a dat posibilitatea să înțelegem mai bine anumite aspecte, cum ar fi: dragostea, tragedia,dar și alte teme pe care elevii le-au dezvoltat.

O altă carte extrem de interesantă, pe care elevii au îndrăgit-o foarte mult este „Eu sunt Malala” de Malala Yousafzai, în această operă fiind  transpusă  povestea unei fete care a luptat pentru educație, dar a fost împușcată de talibani, iar aici au fost  atinse teme cum ar fi: educația, discriminarea și drepturile pe care le are o persoană indiferent de naționalitate, dizabilitate sau rasă.

  

O altă carte din care s-a citit la clubul de lectură este „Călătoriile Doctorului Dolittle” de Hugh Lofting, o poveste despre prietenia dintre doctorul John Dolittle și un băiat de 10 ani, Tomy Stubbins, care după ce găsește o veveriță rănită, devine asistentul doctorului, acesta fiind un mare iubitor de animale. Odată cu lecturarea unei părți din această carte, împreună cu elevii  am dezbătut teme cum ar fi: iubirea pentru animale, ajutorul pe care îl oferim animalelor, dar și ce avem de învățat de la necuvântătoarele din jurul nostru.

Acest club de lectură are următoarea formă de organizare: un voluntar citește un capitol dintr-o carte, urmând ca elevii să dezbată împreună cu voluntarul care a citit.

Pentru elevii de la Liceul Special „Moldova”, acest club de lectură este un bun prilej de a cunoaște oameni noi, de a împărtăși noi idei, iar toate aceste lucruri îi ajută la o exprimare cursivă,  la argumentarea unei opinii cu argumente solide.

Suntem extrem de încântați de activitățile propuse pentru elevii noștri de Fundația Light Into Europe, prin doamna președinte executiv Camelia Platt și îl felicităm pe domnul profesor Siviu Roșu pentru că, fiind rugat să coordoneze  acest club  de lectură pentru elevii nevăzători ai liceului nostru, a acceptat cu drag. Totodată,  ne  bucurăm  că elevii participă și sunt încântați să afle lucruri noi, dintr-o literatură care este diferită față de ce se studiază la școală, literatură care le îmbogățește cultura generală, le dezvoltă oratoria  prin genul de activități desfășurate.

Advertisements

Related posts

Evaluare medicală gratuită, de la distanță, oferită de doi medici din cadrul Spitalului Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Locuri noi de parcare pentru târgoveţi, chiar în centrul oraşului!

Ema Roman

Târgu Frumos: Primăria aşteaptă solicitări pentru finanţări nerambursabile, pe partea de sport, social şi culte

Ema Roman
Încarcă...