NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

CLP Ecoserv SRL va plăti 21.400 lei pentru autobuzul second-hand! Opoziția nu a participat la ședință

Consiliul Local al Municipiului Pașcani a fost convocat în această dimineață, de la orele 09.00, în ședință extraordinară. Subiectul a fost legat de achiziția autobuzului marca “Volvo”, în urma licitației la care a participat societatea CLP Ecoserv SRL.

Consilierii PSD și cel de la PMP nu au fost la ședință, pe motiv că participarea la procedura de licitație s-a făcut cu încălcarea legii. Au fost în sală aleșii din PNL, viceprimarul Cristian Rățoi și on-line Costel Stamatin, ultimii doi din Pro România.

În urma licitației din data de 31 august 2021, CLP Ecoserv SRL a achiziționat autobuzul contra sumei de 21.400 lei, fără TVA. Astăzi, consilierii prezenți și-au dat votul pentru ca mijlocul de transport să fie achiziționat.

Practic reîntregim parcul auto ce a aparținut municipalității, un mijloc de transport ce a aparținut în trecut de R.A.G.C.L. Este nevoie de acesta pentru continuarea în condiții bune a activității de transport, în caz că unul din cele cinci autobuze se defectează. Se va plăti în jur de 4.500 de euro, banii vor fi acoperiți din bugetul societății, nu din bugetul Primăriei”, a explicat primarul Marius Pintilie, prezent și el la ședință.

  

Suma cu care a fost achiziționat acest autobuz, din anul 2005, este mult mai mică față de cele achiziționate de fosta conducere, pentru care s-a plătit un preț foarte mare, în jur de 160.000 lei bucata.

Dacă facem un calcul, actuala conducere a achiziționat un autobuz, care ne aparținea, cu aproape 5.000 de euro, în timp ce pentru autobuzele care au fost cumpărate anul trecut, fosta conducere a plătit un preț de șase ori mai mare, echivalentul a 32.000 de euro bucata. Noi cei din PNL știm că ne-am angajat anul trecut că vom înnoi parcul auto al societăților de transport. Nu renunțăm la acest proiect, imediat ce vor apărea oportunități, vom depune proiecte”, a menționat consilierul PNL, Mihai Vârlan.

Viceprimarul Cristian Rățoi i-a recomandat managerului interimar de la CLP Ecoserv SRL să ia toate măsurile ce se impun, astfel încât când va fi scos în curse, autobuzul să funcționeze în stare de siguranță.     

Advertisements

Related posts

Ioniță propune ca investitorii pășcăneni să fie recompensați de către autorități cu reducerea impozitelor

Răzvan Grecu

Autostrada A 8 a fost mutată pentru a face loc parcului industrial de la Pașcani

Răzvan Grecu

Acum ori…niciodată

Redacția
Încarcă...