NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

CLP Ecoserv SRL a propus municipalității tarife imense pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor

La câteva săptămâni după ce CLP Ecoserv SRL a solicitat Consiliului Local al Municipiului Pașcani delegarea serviciului de curățare și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau de îngheț, societatea a transmis către aleșii locali o listă cu tarifele pe care dorește să le practice pentru acest serviciu.

Din calculele pe care le-au făcut cei de la Ecoserv SRL, pentru 1000 de metri pătrați de îndepărtat zăpada cu ajutorul unui utilaj cu plug se vor plăti 48 de lei, iar pentru împrăștierea de material antiderapant cu un utilaj cu sărăriță prețul propus este de 151 de lei.

În mod absurd, în calculele celor de la CLP Ecoserv SRL dacă cele două operațiuni se fac cu un singur utilaj, prețul este mult mai mare: 239 de lei, deși logic ar trebui să scadă sau măcar să fie la fel: 200 de lei.

Cu aceste tarife, o singură trecere pe strada Gării, care are 30.000 de metri pătrați, ar costa municipalitatea în jur de 7.000 de lei, conform informațiile oferite de specialiștii din Primărie.

  

În cazul unei ierni grele, municipalitatea cheltuia în trecut în jur de 450.000 de lei, iar în condițiile propuse de CLP Ecoserv SRL suma ar fi de 5 ori mai mare.

Rămâne de văzut dacă aceste tarife vor fi aprobate de consilierii locali și dacă serviziul de deszăpezire va fi delegat către CLP Ecoserv SRL.

Advertisements

Related posts

Nelu Tătaru: Putem spune destul de sigur că se redeschid terasele

Redacția

Trotuarele din Pașcani nu pot fi împărțite de pietoni și autovehicule. La Târgu Frumos se poate, doar pe timpul nopții

Marius Parteni

Cetățeni amenințați că rămân fără apă. Printre datornici sunt organizațiile PSD și PNL

Marius Parteni
Încarcă...