NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație Local

CLP Ecoserv a reușit să răscumpere doar unul dintre cele două autobuze scoase la vânzare în procedura de faliment a RAGCL

Ieri a avut loc licitația publică organizată de lichidatorul din procedura de faliment a RAGCL Pașcani în care s-au scos la vânzare două autobuze care au aparținut regiei și care au fost folosite în transportul public.

La această licitație a participat și CLP Ecoserv SRL, după ce a obținut avizul consilierilor locali în aceeași zi cu licitația. Discuțiile din Consiliul Local au fost dominate de vocea opoziției care a acuzat noua putere din Primărie că cumpără autobuze second hand, deși au criticat o măsură similară luată de PSD și PMP în anul 2020.

Colegii de la PNL care tot timpul au spus, uneori poate justificat, că sunt adepții achiziționării unor mijloace de transport electrice, nepoluante, performante și acum ne ducem cu o normă de poluare mai în spate, plus că aceste mijloace de transport, pentru a putea fi utilizate, trebuie intervenite la ele cu sume considerabile” a acuzat consilierul local Mihai Dediu, de la PSD.

Managerul interimar al CLP Ecoserv, Dumitru Chiuariu a explicat că autobuzele au un preț bun și că acestea vor fi folosite ca rezervă la cele care funcționează deja pe traseu.

  

Sunt două autobuze Euro 3. Sperăm să luăm măcar unul din ele. Le vom folosi ca rezervă la cele pe care le avem acum. Au un preț foarte bun” a explicat Dumitru Chiuariu, directorul interimar al CLP Ecoserv SRL.

Primarul Marius Pintilie a explicat că autobuzele scoase la vânzare de lichidatorul RAGCL făceau parte din parcul auto al Pașcaniului, în anii trecuți, și că acum se încearcă răscumpărarea lor.

Aceste autobuze fac parte din parcul auto al Municipiului Pașcani administrat de RAGCL. Aceste autobuze nu sunt aduse din Prahova, din China sau de undeva. Aceste autobuze fac parte din parcul auto al Pașcaniului. Noi astăzi ce facem? Aducem niște autobuze care erau la RAGCL în anii din urmă, la noul operator” a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

În urma licitației publice care a avut loc ieri, CLP Ecoserv SRL a reușit să achiziționeze doar unul dintre cele două autobuze. Este vorba despre unul marca Volvo,  din anul 2005, pentru care societatea va trebui să scoată din conturi 25.466 de lei, sumă ce conține TVA.

Celălalt autobuz, era din anul 2002 și era marca Setra. Acesta avea prețul de pornire de 17.493 de lei, TVA inclus, și a fost adjudecat de o firmă din Pașcani cu suma de 28.000 de lei.

Mâine va avea loc o ședință de îndată a Consiliului Local în care va fi supusă aprobării această achiziție.

Reamintim că anul trecut, CLP Ecoserv, a achiziționat 5 autobuze, din anii 2007 și 2008, a căror preț a fost de 160.000 de lei, pe bucată, TVA inclus.

Advertisements

Related posts

Căminul Lunca nu e gata, dar mai înghite 243.000 lei

Marius Parteni

Înregistrările făcute în Primărie sunt legale! Biroul Irinei Jitaru este spațiu public! Iată ce spune legea și Curtea Constituțională!

Răzvan Grecu

Beznă totală într-un cartier din Pașcani! Miștouri pe Facebook la adresa PSD!

Răzvan Grecu
Încarcă...