NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Clasă în aer liber-educație outdoor, la Liceul ”Nicolae Iorga” din Pașcani

Educație în aer liber la Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga” din Pașcani. Consilierii locali au aprobat în ședința ordinară care a avut loc săptămâna trecută, un proiect de hotărâre, prin care unitatea de învățământ solicită susținerea financiară pentru derularea proiectului ”Clasa în aer liber-educație outdoor”.

Obiectivul general constă în amenajarea unei suprafețe verzi, de 285 mp, din curtea Liceului, prin plantarea unor flori și arbori ornamentale, precum și construirea unui foișor multifuncțional, destinat activităților instructiv educative.  Creșterea calității mediului înconjurător prin amplasarea de coșuri de gunoi, pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în interiorul spațiului verde. Dotarea spațiului verde nou creat cu bănci și mese și adaptarea infrastructurii create pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Astfel, administrația locală va susține acest proiect prin finanțare cu suma de 6.800 lei, bani care au fost aprobați în ședința de săptămâna trecută. Suma totală a proiectului este de 9.000 lei, iar suma de 2.200 lei este finanțată de Centrul Diecezan Caritas Iași, prin programul D.A.R.E.

În curtea unității de învățământ, în partea laterală, se află un teren viran, neutilizat, care oferă un spațiu destinat educației outdoor. Ideea refuncționalizării acstui proiect își are punctul de plecare în opiniile liber exprimate de elevii școlii, în chestionarul aplicat în cadrul proiectului ”Parlamentul Copiilor”, ce vizează implicarea activă a tinerilor în rezolvarea problemelor mediului educațional, și a spațiului comunitar local. Realizarea activităților proiectului se va face prin implicarea voluntară a profesorilor și a membrilor comunității locale.  

  

Advertisements

Related posts

Specialii din Pașcani se bucură de jucării noi în urma donațiilor făcute de elevii din municipiu

Teona Gherasim

Produse de cinci milioane de lei pentru scolarii din judet

Redacția

Liceenii din Pașcani pot învăţa un an în America

Redacția
Încarcă...