RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Clădirile cu risc seismic vor fi consolidate doar pe banii statului, dar proprietarii nu le pot vinde 25 de ani

Clădirile cu risc seismic vor fi consolidate integral cu bani de la stat, proprietarii locuințelor din aceste clădiri urmând însă să fie obligați, în aceste condiții, să nu își vândă casele timp de 25 de ani. Ei vor restitui statului banii aferenți lucrărilor doar dacă vând locuința în intervalul celor 25 de ani.

„Nu va mai exista o confinanțare. Practic, programul prevede finanțarea integrală din bugetul de stat a consolidărilor de risc seismic, astfel încât să nu mai avem discuția referitoare la proprietarii care nu pot să suporte pentru că nu au posibilități financiare și așa mai departe. Acest lucru este legat de o interdicție de vânzare pentru proprietar, pentru că este o creștere a valorii apartamentului prin consolidare de risc seismic, care este o finanțare de la stat. Vom avea o interdicție de vânzare, respectiv în perioada interdicție de vânzare proprietarul poate să își vândă apartamentul, dar atunci trebuie să restituie statului cota parte din investiția de consolidare de risc seismic. Perioada interdicției este de 25 de ani pentru persoane fizice”, a declarat Cseke Atilla, ministrul Mediului.

telem.ro

Related posts

Libertate de exprimare cu țârâita! Consilierii au dreptul la 3 minute să vorbească despre problemele cetățenilor

Marius Parteni

Consiliul Judeţean Iaşi premiat la Gala Premiilor de Excelenţă în administraţie pentru proiectul de reabilitare al Mănăstirii Golia!

Redacția

NewsPascani.com vă prezintă partidele politice înscrise la alegerile din acest an și lista candidaților pentru Consiliul Local în ordinea decisă

Marius Parteni
Încarcă...