NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cîțu: Restaurantele vor rămâne deschise pentru vaccinați, indiferent de rata de infectare

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a discutat cu Raed Arafat pentru ca hotărârea CNSU privind restricțiile impuse după depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori să fie modificată, astfel încât restaurantele și terasele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de incidență.

„Deja am cerut domnului Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea modifica, prin care să permitem activităților economice de acest gen, în special HORECA, să rămână deschise dacă sunt vaccinați cei din personal și doar pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență.

Persoanele vaccinate vor putea merge la restaurante dacă cei de acolo sunt vaccinați. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei vaccinați”, a anunțat premierul, miercuri.

Conform hotărârii actuale, când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, inclusiv pentru persoanele vaccinate, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Coronavirus – Cum evoluează simptomele din prima până în a 17-a zi. Zilele critice

Redacția

Exemplu de urmat! La 101 ani, o bătrână a venit în centrul Iașului să facă testul anti-COVID-19. A ieșit din laborator zâmbind și cu încredere în viitor

Redacția

DOCUMENT. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Portugalia întră în zona galbenă

Redacția
Încarcă...