NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cioloş, de Ziua Internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale: Rasismul doare

Premierul Dacian Cioloş a transmis luni un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale pentru eliminarea discriminării rasiale în care afirmă că şi-a petrecut mai mulţi ani alături de oameni de multe etnii şi a învăţat lucruri pe care altfel ar fi fost mult mai greu sau imposibil să le înveţe.

 

„Rasismul doare. Doare cel mai tare când eşti tu victima sau cei apropiaţi ţie. Scandările rasiste de pe stadioane, postările pline de ură de pe internet, declaraţiile populiste sau glumele proaste despre cei care nu au aceeaşi culoare, naţionalitate sau cetăţenie ca noi rănesc oameni. Rasismul radicalizează, polarizează, dezumanizează”, a scris Cioloş pe Facebook.

  

El a arătat că şi-a petrecut mulţi ani alături de oameni de multe etnii şi mult mai multe naţionalitaţi.

„Am învăţat lucruri pe care altfel ar fi fost mult mai greu sau imposibil să le învăţ. Pe mulţi îi admir şi o parte îmi sunt prieteni dragi. Cred că m-au ajutat şi mă ajută să inţeleg mult mai bine lumea aceasta. 21 martie este Ziua Internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale. O zi în care ar trebui să ne reamintim că ura de rasă a omorât zeci de milioane de oameni în ultimul secol. Ura nu ne face niciodată nici mai buni şi nici nu ne aduce pace”, a continuat premierul.

 

 Sursa: mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Patru bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic sunt internaţi la „Marie Curie”

Redacția

PIERDUT CERTIFICATE CONSTATATOARE ALE PETRESCU M FLORIN RICARD IF

Redacția

Pierdut certificat constatator SC. A.C. Ando Elctronics S.R.L

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site