NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cioloș admite că ar putea ieși de la guvernare în cazul în care nu sunt accelerate reformele promise. Acesta anunță că în toamnă, după Congresul USR-PLUS va exista o analiză internă pe toate ministerele

Co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a întărit poziția formulată recent de ministrul Cristian Ghinea, privind o posibilă ieșire de la guvernare, în cazul în care partenerii de coaliție nu înțeleg să accelereze reformele asumate în campanie electorală.

Cioloș a punctat că USR PLUS nu poate accepta un statut de „juniori la guvernare”: „Noi am intrat la guvernare ca sa guvernam, iar a guverna înseamnă să ne asumăm reformele”.

Lidrul USR PLUS a mai adăugat că va sosi momentul, „în prima jumătate a anului viitor”, când USR PLUS va decide dacă mai merita să rămână în coaliția de guvernare.

„În ce ne privește, politic suntem gata să ne asumăm tot ce am promis. Noi n-am făcut promisiuni degaba, nu acceptăm statut de juniori la guvernare, trebie să livrăm ceea ce ne-am asumat în campania electorală”, a spus Cioloș.

  

După Congresul USR-PLUS din toamnă, pentru desemnarea unei conduceri unice de partid, va avea loc o evaluare internă a tuturor ministerelor, urmând să se ia atunci unele decizii. Co-președintele USR PLUS a precizat că formațiunea sa nu poate aștepta până în 2024 pentru a realiza că reformele promise nu s-au realizat. Din păcate, spune acesta, până în prezent reformele nu au avansat așa cum și-ar fi dorit.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

O tânără de 29 de ani este primul angajat cu sindrom Down din Ministerul Muncii

Redacția

Bani pentru liceeni și studenți din toată țara

Redacția

DOCUMENT Clotilde Armand, hotărâtă să îi ia lui Nicușor Dan Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău, pentru investiții de 170 de milioane de lei / Social-democrat: Un buget enorm şi absurd

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site