RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu le cere miniștrilor mobilizare pentru PNRR: Nu aș vrea ca din cauza unor blocaje să nu li se facă dreptate pensionarilor

Premierul a le-a cerut miniștrilor, în cadrul ședinței de Guvern, să trateze cu prioritate legea pensiilor, care trebuie să treacă prin Parlament până pe 20 noiembrie pentru a asigura renegocierea PNRR privind procentul din PIB. Pensiile ar urma să crească de două ori anul viitor. 

Premierul le-a cerut miniștrilor să traateze cu prioritate noua lege a pensiilor FOTO Inquam Photos

Premierul le-a cerut miniștrilor să traateze cu prioritate noua lege a pensiilor FOTO Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat finalizareaa legii pensiilor, subliniind că „pensiile vor creşte anul viitor de două ori. Prima dată la 1 ianuarie prin indexarea cu 13,8 % şi a doua oară la 1 septembrie în urma finalizării procesului de recalculare, conform legii”. 

  

„Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care aşteaptă de ani de zile acest lucru. Este o lege care aduce echitate în sistem, pensii egale muncă şi contribuţii egale”, a explicat șeful Guvernului. 

Totodată, premierul a subliniat însă că legea trebuie adoptată până pe 20 noiembrie. 

„Suntem primul guvern care face şi indexare şi recalculare în acelaşi an, avem însă o condiţie de îndeplinit, să reuşim să adoptăm această lege în Parlament până pe data de 20 noiembrie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă susține că nu se va ajunge la alegeri anticipate. Ce spune despre demisia lui Ciolacu

Redacția

Otilia Nuțu: Primele gaze din Marea Neagră: adevărata veste bună

Redacția

Primele pensii speciale pe care Puterea le vrea eliminate

Redacția
Încarcă...