RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Cine sunt cei mai urmăriți politicieni pe rețelele sociale

Klaus Iohannis continuă să fie cel mai popular politician pe rețelele sociale, în timp ce deținătorii altor funcții de top în statul român nu prind primele locuri, spre deosebire de unii parlamentari controversați.

În România, cea mai populară rețea socială este Facebook, în condițiile în care datele Statista (platformă internațională care oferă date despre piețe și consumatori) arată că în august 2022 erau 12,4 milioane de utilizatori. Spre deosebire, o rețea ca Twitter avea, în octombrie 2022, doar circa 440.000.

Cel mai popular politician român pe Facebook este în continuare Klaus Iohannis, președintele României. Șeful statului are pe Facebook 1,8 milioane urmăritori, similar cu numărul pe care îl avea și în urmă cu jumătate de an, la precedenta analiză a „Adevărul”. Mesajele din online ale lui Iohannis, de la începutul acestui an, au strâns între 1.700 și 2.800 de reacții (like-uri, reacții etc.) și peste o mie de comentarii fiecare. Comentariile au fost pro, contra sau ironice.

Al doilea politician în topul popularității este George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor. Simion a crescut de la 1,2 milioane urmăritori pe Facebook la 1,3 milioane în jumătate de an. Liderul AUR a fost foarte vizibil mai ales în luna august, când și-a organizat nunta care a atras atenția publică. Prin videoclipurile pe care le transmite în direct, Simion reușește să depășească și 10.000 de reacții, dar și câteva mii de comentarii. În schimb, mesajele scrise adună mai puține reacții, adică între 1.200 și 18.000, plus mii de comentarii. De asemenea, la fel ca în cazul altor politicieni, părerile internauților sunt împărțite, acesta fiind criticat mai ales pentru poziționarea sa anti-Ucraina.

  

Firea, fruntașa PSD

Gabriela Firea, ministru al Familiei și prim-vicepreședinte PSD, e și ea pe un val ascendent, numărul de urmăritori crescând de la 561.000 de persoane la 566.000, în ultima jumătate de an. La mesajele Gabrielei Firea constant sunt peste o mie de reacții și câteva sute de comentarii, majoritatea pozitive, dat fiind faptul că temele sale sunt mai ales sociale.  

În top cinci politicieni ca popularitate mai sunt Diana Șoșoacă, senatoare independentă aleasă pe listele AUR, și Dacian Cioloș, fost premier și eurodeputat REPER. Șoșoacă a pierdut circa 4.000 de utilizatori în condițiile în care mai are 448.000 de urmăritori, în timp ce în vară avea 452.000 de persoane. Mesajele sale sunt anti-UE, anti-NATO, anti-multinaționale și anti-Ucraina, fiind printre politicienii care au mers la Ambasada Rusiei anul trecut pentru a vorbi de „neutralitatea României” în cazul războiului din Ucraina. Și Cioloș e pe trend descendent, în condițiile în care mai are 421.000 de urmăritori, cu 3.000 mai puțin față de ultima analiză.

continuare pe adevarul.ro

Klaus Iohannis continuă să fie cel mai popular politician pe rețelele sociale, în timp ce deținătorii altor funcții de top în statul român nu prind primele locuri, spre deosebire de unii parlamentari controversați.

Related posts

Cristian Adomniței: Comunicatul trimis de PSD Paşcani, înaintea întâlnirii mele de duminică cu păşcănenii, este plin de minciuni şi de omisiuni flagrante

Redacția

Prima zi de preşedinte a lui Klaus Iohannis: „Nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”

Redacția

Virgil Popescu depune plângere penală împotriva lui George Simion. Parchetul General face verificări

Redacția
Încarcă...