NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Cine îi va lua locul lui Nichita: trei nume! Printre ele și senatorul Florin Constantinescu

După demisia lui Gheorghe Nichita din funcţiile politice deţinute în PSD, Victorel Lupu a devenit preşedinte interimar al filialei. Surse din partid spun însă că acest interimat va fi de scurtă durată. Cine i-ar putea lua locul?

Primarul Gheorghe Nichita s-a autosuspendat ieri din toate funcţiile deţinute în PSD, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Edilul era şef la organizaţia judeţeană, dar şi vicepreşedinte al partidului. Potrivit unui comunicat de presă al filialei, Nichita a comunicat deja conducerii centrale decizia sa.

„Astăzi (ieri, n.r.) am avut o discuţie cu preşedintele PSD Victor Ponta, prin care i-am adus la cunoştinţă faptul că mă suspend din toate funcţiile pe care le deţin în partid – cea de vicepreşedinte la nivel naţional şi cea de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi. Potrivit statutului partidului, până la clarificarea situaţiei mele juridice, atribuţiile preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Iaşi vor fi preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi. Rămân în continuare membru al partidului şi fidel principiilor social-democrate”, a declarat Nichita, citat în comunicatul PSD.
 
Dacă Nichita ar fi mers mai departe cu demisia, renunţând şi la calitatea de membru de partid, el ar fi pierdut mandatul de primar, potrivit legii aleşilor locali.
 
“O soluţie de echilibru şi stabilitate”
 
Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Victorel Lupu, ocupă o funcţie de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi, în trecut, a fost şi prefect. În cursul zilei de ieri, acesta nu a putut fi contactat telefonic. În schimb, liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu, a precizat că instalarea lui Lupu este „o soluţie de echilibru şi stabilitate”.
 
„Decizia domnului Nichita de a se autosuspenda din funcţiile deţinute în partid nu cred că a fost una uşoară. Însă, cred că este de apreciat, fiind vorba, practic, de o decizie în favoarea partidului, în condiţiile în care actul de justiţie nu trebuie afectat din punct de vedere politic. Soluţia actuală este una de echilibru şi stabilitate, iar activitatea noastră politică îşi urmează cursul”, a spus Stanciu.
 
Surse din PSD au susţinut că Lupu va avea un interimat scurt la conducerea filialei ieşene. El ar urma să fie înlocuit de un alt lider al organizaţiei judeţene. Printre numele vehiculate se află chiar Cristian Stanciu, viceprimarul Mihai Chirica  (şef al organizaţiei municipale a PSD Iaşi) şi senatorul Florin Constantinescu.

 
 Dintre aceştia, Florin Constantinescu, cunoscut ca un opozant al lui Nichita, are şanse mici să ajungă în fruntea filialei, în contextul în care este cercetat într-un dosar penal pentru abuz în serviciu şi se află sub control judiciar. Conform statutului PSD, un preşedinte de filială poate fi revocat în urma unei Conferinţe judeţene, forul de conducere al organizaţiei.


sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Lobby parlamentar pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii

Redacția

Ministerul Sănătății atenționat să prezinte măsuri pentru stoparea migrației cadrelor

Redacția

Proiectul de modernizare al Spitalului de Urgență pentru Copii, în pericol

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site