NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cine este Nicolicea, cel care s-ar putea așeza pe fotoliul de ministru al Justiției

Propunerea PSD pentru înlocuirea lui Tudorel Toader este Eugen Nicolicea, parlamentar aflat la al șaptelea mandat, absolvent de Drept la distanţă şi omul care cerea, la începutul anilor 90, ca Regele Mihai să fie declarat persona non grata pe teritoriul României.

 

Nicolicea este unul dintre cei mai vechi social-democraţi, membru de 12 ani în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Timp în care şi-a luat şi licenţa în Drept, după cum a descoperit presa acum doi ani.

Eugen Nicolicea are 62 de ani şi pe ultimii 27 i-a petrecut în Parlamentul României. Social-democrat la origini, Nicolicea a plecat în 2009 la UNPR, partid fondat de un alt fost membru PSD, Gabriel Oprea. S-a întors la PSD trei ani mai târziu.

De profesie inginer, Eugen Nicolicea termină a doua facultate, Dreptul, la Spiru Haret, forma de Învăţământ la Distanţă, la vârsta de peste 50 de ani. O chestiune sensibilă pentru parlamentar, supărat atunci când presa a scris că a făcut a doua facultate la distanţă şi că ar fi rămas repetent în anii 70, la Facultatea de Automatizări.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Este o propunere foarte bună. E un om care pricepe, care ştie procedurile, care are cunoştinţe juridice foarte bune, care este foarte riguros şi în care tot partidul are foarte multă încredere. Noul ministru al Justiţiei, dacă va fi numit de preşedintele Iohannis, în primul rând va trebui să rezolve blocajele din ministerul Justiției care ţin de avizarea sau iniţierea unor acte normative și de aplicarea programului de guvernare. În al doilea rând, să facă ceea ce face orice ministru al Justiţiei, să se preocupe de starea bună a Justiţiei din România.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Taximetrist amendat că și-a spălat mașina la un izvor din oraș și a refuzat să se legitimeze

Oana Cordoneanu

Accident rutier cu șase victime. Un copil de 8 ani a fost transportat la spital

Redacția

Cum a ajuns un mort să fie trimis în judecată pentru furt. Defunctul a fost citat la primul termen de judecată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site