NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cîmpeanu anunţă organizarea unei sesiuni suplimentare a Evaluării Naţionale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va fi organizată o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale, pentru elevii care nu vor putea participa, din motive medicale, la sesiunea obişnuită. Ca urmare, repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a opta va avea loc mai târziu decât în anii anteriori, la finalul lunii iulie.

„Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă, în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală, deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am roganiuzat acea sesiune suplimentară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Antena 3.

El a adăugat că repartizarea la liceu se va putea face după ce se va încheia şi cea de-a doua sesiune, suplimentară, a Evaluării Naţionale. Astfel, repartizarea computerizată va avea loc la sfârşitul lunii iulie, mai târziu decât în anii anteriori.

„Sunt neajunsuri impuse de criza sanitară. Nu pretindem că soluţiile sunt ideale, pentru că nu sunt ideale, întotdeauna pe parcursul acestei crize amfst nevoiţi să alegem soluia cea mai puţin dăunătoare”, a completat ministrul Educaţiei. Întrebat dacă nu este posibil ca mulţi elevi să participe la sesiunea suplimentară, pentru a vedea ce se întâmplă la prima, Cîmpeanu a replicat: „Orice supoziţie poate fi făcută. Eu cred că nu”.

  

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

„Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil”, la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga”

Ema Roman

Profesorii cu note sub 5 la titularizare pot participa la suplinire

Redacția

Experiență Erasmus + în Finlanda pentru profesorii de la Școala Gimnazială Specială Pașcani

Ema Roman
Încarcă...