NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Cimitirul din Valea Seacă a devenit groapă de gunoi (FOTO)

Cimitirul din comuna Valea Seacă este transformat în groapă de gunoi, fără respect față de cei decedați sau familiile lor. Memoria celor morți este murdărită la propriu și la figurat de felurite deșeuri.

În cursul zilei de ieri, două persoane au fost surprinse de un localnic că descărcau dintr-un autoturism mai multe deșeuri. Bărbatul a făcut și fotografii la fața locului, însă cei doi autori i-au adresat injurii, conform viceprimarului comunei Valea Seacă, Ioan Radu. Acesta a precizat că a fost anunțată Poliția și Garda de Mediu.

În astfel de situații amenzile sunt usturătoare. Legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Viceprimarul comunei Valea Seacă, Ioan Radu a precizat că la Topile există o platformă de depozitare a deșeurilor inerte.

  

 

 

Advertisements

Related posts

Tradiție ștefaniană la Parohia Uda

Redacția

Medici de familie din Mogoșești-Siret vor începe vaccinarea în cabinetele proprii

Iulia Atodiresei

Deschiderea anului școlar la Tătăruși: After school pentru 40 de copii și școală modernizată, date astăzi în folosință ( FOTO)

Marius Parteni
Încarcă...