RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Chirica: Dacă nu se va întâmpla nimic nici în 2024 cu autostrada şi centurile Iaşiului, Paşcaniului, luaţi act de demisia mea din politică

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, joi, că va ieşi din politică în anul 2024 dacă până atunci nu se va întâmpla nimic cu autostrada Iaşi-Târgu Mureş, dar şi cu şoseaua de centură a municipiului.

Chirica a făcut această afirmaţie la o dezbatere privind infrastructura, desfăşurată la Iaşi, în prezenţa ministrului Transporturilor, Lucian Bode.   “Despre autostradă, dar şi despre centurile Iaşiului, a Paşcaniului sau cea de la Târgu Frumos am auzit vorbindu-se în 2004 în timpul Guvernului Năstase. Nu s-a întâmplat nimic. A mai fost şi guvernarea din 2008 şi tot nimic. În 2012 la fel, a fost un pachet de promisiuni şi atât. Oamenii au părăsit Moldova, locurile de muncă sunt prost plătite, iar nivelul de trai a scăzut. În 2016 am avut un populism ieşit din comun. S-a promis orice, inclusiv autostradă suspendată, tuneluri şi spitale. Nu s-a întâmplat nimic şi suntem în 2020”, a spus edilul Mihai Chirica.  

El a afirmat că oamenii întreabă cu ce garantează liberalii că în sfărşit vor începe aceste proiecte.   “Dacă nu se va întâmpla nimic nici în 2024 şi nu vom raporta proiectele amintite, luaţi act de demisia mea din politică. M-am aruncat în această luptă şi vreau să facem ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Trebuie să existe şi responsabilităţi politice. Bani avem, vor fi 80 de miliarde de euro, de noi depinde dacă ştim să-i cheltuim”, a afirmat Mihai Chirica.   Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat, joi, la Iaşi că autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş ar trebui finalizată cel mai târziu în anul 2027, precizând că acest termen depinde de modul în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţii.   Lucian Bode a spus, în cadrul unei dezbateri la Iaşi, privind dezvoltarea infrastructurii, că autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş rămâne o prioritate pentru actuala guvernare şi că aceasta poate fi terminată în anul 2027.  

“Toată lumea spune, în regulă, foarte bine, termene, studii de fezabilitate, dar când veţi finaliza Autostrada Unirii? În condiţiile în care procedurile sunt în linie dreaptă şi nu avem parte de contestaţii, ceea ce propuneam să schimbăm modul în care se judecă aceste contestaţii, să nu stăm ani de zile în instanţă, anul 2027 din punctul nostru de vedere este anul în care Autostrada Unirii ar trebui să fie finalizată”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.    El a precizat că studiul de fezabilitate pentru sectorul Târgu Mureş-Târgu Neamţ va fi finalizat până în luna ianuarie a anului 2021, în timp ce pentru sectorul Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni anunţul pentru revizuirea studiului de fezabilitate va fi urcat urcat pe SICAP în perioada imediat următoare.

  

adevarul.ro

Related posts

Mecanic fără permis din Iași, prins din cauza zgomotului produs de BMW-ul pe care îl conducea

Redacția

Doliu la Citadin după accidentul de azi-noapte. Angajaţii, trimişi acasă

Redacția

O fetiţă a ajuns la spital după ce a băut din sticla cu benzină pentru motocoasă

Redacția
Încarcă...