NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Chiriașii locuințelor sociale și ANL mai au de așteptat! Funcționarii primarului au blocat proiectul privind montarea de centrale termice!

Proiectul liberalilor pentru montarea centralelor termice la locuințele sociale și de tip ANL este blocat de funcționarii publici. Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani, a fost întrebată de consilierul Claudiu Bodoașcă de ce inițiativa nu este pe ordinea de zi, mai ales că toamna este deja aproape, iar cei care așteaptă un ajutor de la municipalitate nu au primit un răspuns clar până acum.

 

  

„Avem depuse mai multe proiecte de hotărâre la Consiliul Local. Am înțeles că nu au făcut 30 de zile,așteaptă doamna secretar să primească rapoarte. Nu mi se pare normal să ne întindem la limita celor 30 dee zile. De exemplu era proiectul prin care solicitam să montăm centrale termice la blocurile ANL și blocurile de locuințe sociale. E datoria noastră a proprietarilor. Cred că acel proiect de hotărâre trebuia să ajungă pe masa consiliului local să stabilim ce facem. Oamenii de acolo, chiriașii trebuie să știe ce facem. Este târziu domnul primar, ați spus că vă gândiți și la oamenii care nu au resurse financiare pentru a-și pune centrale. Ați găsit acea soluție?”, l-a întrebat pe primarul Dumitru Pantazi, consilierul liberal Claudiu Bodoașcă.

Motivul acestui blocaj ar fi lispa rapoartelor funcționarilor publici din aparatul de specialitate al primarului Dumitru Pantazi. De altfel, administratorul public, Gică Zanet, a intervenit și a anunțat că și primarul Dumitru Pantazi va iniția un astfel de proiect.

„La blocurile ANL nu suntem noi proprietarii, ci statul și trebuie să solicităm aprobare pentru montarea de centrale, iar la locuințele sociale va iniția primarul un proiect de hotărâre prin aparatul de specialitate”, a intervenit în discuție administratorul public, Gică Zanet.

Primarul Dumitru Pantazi a explicat că deocamdată nu există bani pentru o astfel de măsură și că aceasta se va aplica doar dacă se face o rectificare pozitivă a bugetului local.

Putem face asta doar la rectificarea de buget, dacă avem plus pe colectare. Noi întotdeauna punem pe masă problemele, dar când e vorba de bani ne oprim. Problema provine de la bani, de la bugetul pe care-l avem și după aceea putem să facem, în ordinea priorităților, ceea ce putem face. O să inițiez un proiect de hotărâre pentru luna septembrie, pentru a-i ajuta inclusiv pe cei cu probleme financiare, cu centrale termice. Dar din constatările mele, am văzut că sunt sub o sută de persoane care au solicitat ajutor de încălzire. Pe baza anchetei sociale vom vedea dacă întrunesc condițiile să primească bani sau nu”, a explicat primarul Dumitru Pantazi.

Menționăm că, proiectul liberalilor privind montarea, de către municipalitatea, a centralelor termice pentru locuințele sociale și de tip ANL a fost depus la registratura Consiliului Local încă din 14 august.

Advertisements

Related posts

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de Interdentis SRL în procesul datoriei de 22 de miliarde de lei vechi

Răzvan Grecu

Autostrada Paşcani – Bacău, finalizată doar cu prejudiciul din dosarul Chiliman

Redacția

Corupție în Primăria municipiului Pașcani: Primarul Dumitru Pantazi calcă legea în picioare pentru a-și pune în Consiliile de Administrație, oamenii pe care-i dorește!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site