RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Chiriașii locuințelor sociale și a blocurilor ANL vor avea centrale de apartament montate de Primărie, dacă Dumitru Pantazi și consilierii PSD vor fi de acord cu o inițiativă a consilierilor PNL! (DOC)

Consilierii PNL au depus astăzi la Registratura Consiliului Local un proiect de hotărâre privind montarea de centrale la locuințele deținute sau administrate de municipalitate. Inițiativa vizează pe toți chiriașii locuințelor sociale sau de tip ANL, iar în cazul în care aceștia și-au montat deja pe banii lor centrale de apartament,  vor fi despăgubiți, de la bugetul local, pe baza documentelor justificate .

Inițiativa liberalilor vine în contextul în care RAGCL Pașcani, companie aflată în insolvență, și-a notificat clienții, în urmă cu câteva săptămâni, că reziliază unilateral contractul de furnizare a agentului termic.

  

Cum locuințele sociale și cele de tip ANL sunt ale municipalității, conform prevederilor Codului Civil, proprietarul sau administratorul acestora trebuie să intervină pentru a asigura buna folosință a acestora.

Întrebat în urmă cu câteva zile despre situația chiriașilor locuințelor sociale și de tip ANL, Claudiu Bodoașcă, consilier PNL, a declarat că acestea trebuiau dotate cu centrale de către municipalitate.

  „Acestea trebuiau dotate cu centrale de către proprietar, adică Primăria Pașcani. Mai avem o problemă cu acele persoane care au venituri reduse și nu își pot monta centrală proprie. Acolo trebuia deja identificate niște soluții, măsuri de ajutor, astfel încât nici acele persoane să nu sufere din cauza incompetenței administrației locale”, a spus Claudiu Bodoașcă, consilier PNL.

Până la această dată, primarul Dumitru Pantazi nu a anunțat oficial cum va interveni pentru a asigura agentul termic la locuințele sociale și de tip ANL, eforturile administrației locale fiind îndreptate în acest moment către școli, grădinițe și clădirile administrative ale municipalității.

DOCUMENT 

Related posts

Pașcaniul reia legătura cu frații de peste Prut!

Ema Roman

Managerul CLP Ecoserv SRL minte consilierii și opinia publică! Vrea să mai facă o achiziție dubioasă

Marius Parteni

Poziția Primăriei în cazul pășcăneanului care a reclamat că un funcționar public i-a solicitat bani pentru angajarea fiicei sale în instituție

Răzvan Grecu
Încarcă...