În timp ce compania americană Boston Dynamics se laudă cu robotul umanoid Atlas, compania britanică Engineered Arts a șocat mapamondul cu Ameca, robotul vorbitor și glumeț.
La aproape doi ani de la apariția lui ChatGPT și revoluționarea inteligenței artificiale generative, China comunistă a organizat și în acest an o expoziție cu o armată de roboții umanoizi, în cadrul Conferinței Mondiale de la Beijing.
Expoziție cu 27 de modele de roboți umanoizi, în China comunistă
27 de modele diferite de roboți umanoizi și mașinării au fost prezentați în capitala Republicii Populare Chineze.
Unii dintre ei au fost dotați cu fețe de silicon pentru a arăta ca oamenii și a reproduce expresii faciale umane. Au fost și roboți umanoizi îmbrăcați în dansatoare cu haine tradiționale ce i-au distrat pe participanți.
Creierele lor electronice dispun de inteligență artificială, iar linia dintre realitate și SF pare mai tulbure ca niciodată, transmite Digi24.
Istoria roboților
Roboții au apărut în literatura SF încă din Grecia antică, când zeul grec al fierăriei, Hefaistos, l-a proiectat pe Talos, un gigant autonom fabricat din bronz, pus să o apere pe Europa, amanta lui Zeus, zeul tunetelor și fulgerelor. Grecii visau să inventeze servitori artificiali care să le îndeplinească muncile cele mai grele,
» Citește continuarea pe pagina autorului