RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

CFR a fost amendată după ce s-a produs un accident rutier la o trecere de cale ferată

Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Iași a amendat Căile Ferate Române (CFR) cu suma totală de 3.045 lei. Amenda a fost aplicată după ce în localitatea Hălăucești, pe calea ferată a avut un accident rutier.

În septembrie 2019, s-a produs un accident, o autoutilitară fiind acroşată de un tren.

Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constat că accidentul rutier avusese loc din cauza vizibilităţii reduse la trecerea la nivel cu calea ferată, determinată de vegetaţia prezentă în zonă. Astfel, suma de 3.045 de lei a fost dată că amendă contravenţionala companiei de stat. Ca administrator al căii ferate, Compania Naţională CFR SA avea obligaţia de a curăţa vegetaţia, în vederea asigurării vizibilităţii în zonă.

În replică, în instantă, oficialii CFR au contestat amenda primită de poliţiştii care au ajuns la faţa locului. De altfel, reprezentanţii companiei de stat au susţinut faptul că poliţiştii au întocmit greşit procesul verbal, iar trecerea cu pricina se află la 750 de metri distantă de punctul menţionat în procesul verbal.

Advertisements
Advertisements
  

În cauză, din alt proces verbal rezultă faptul că vizibilitatea în zonă este una corespunzătoare. Totuşi, magistraţii nu au fost înduplecaţi de argumentele oferite de CFR şi au respins argumentația. Aceştia au susţinut faptul că în pofida faptului că primăvara sunt condiţii optime, asta nu înseamnă automat că până la toamnă lucrurile vor rămâne la fel.

tele m

Related posts

Organizația Salvați Copiii: În România, jumătate dintre copii sunt supuși unei forme de violenţă fizică, emoţională şi sexuală

Redacția

Cel mai mare dovleac din Europa cântărește peste o tonă, un record mondial (FOTO)

Redacția

ITP 2018: Verificare anuală pentru mașinile mai vechi de 12 ani și la 3 ani pentru mașinile noi

Redacția
Încarcă...