NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cetățenii nemulțumiți de șantajul ApaVital cer primarului să reacționeze. Oamenii vor ca DNA Iași să ancheteze situația de la Pașcani (VIDEO)

Aproximativ 30 de persoane au venit astăzi la audiențele de la Primărie, pentru a discuta cu primarul Dumitru Pantazi, pe marginea deciziei celor de la ApaVital de acum două zile, de a sista pentru câteva ore apa.

Ei au crezut că edilul local va ține audiențele, dar acesta nu a ajuns. În locul lui a venit administratorul public Gică Zanet, care le-a spus oamenilor că primarul este plecat la Iași. După cum au decurs discuțiile, se pare că unii funcționari din Primărie nu prea au aflat de măsura luată de conducerea ApaVital în urmă cu două zile.Oamenii i-au solicitat administratorului public și primarului să facă plângere la Parchet împotriva ApaVital.

 „În calitate de administrator public ați făcut plângere la Parchet împotriva măsurii abuzive luată de cei de la ApaVital? Plângere împotriva semnăturilor oamenilor, primarul a făcut la Poliție, dar împotriva celor de la ApaVital pentru că au tăiat apa, de ce nu face?”, a susținut Dumitru Popa, unul dintre pășcănenii care au strâns semnături împotriva ApaVital și ARSACIS.

  

 Răspunsul lui Gică Zanet a fost halucinant. El le-a spus oamenilor că au avut până acum și că nu au fost probleme, dar cetățenii i-au readus aminte că acum două zile au stat câteva ore fără apă:”Unde s-a tăiat apa?”, a spus Zanet.”În vale, la blocul unde stau eu”, i-a răspuns un pășcănean. 

Cetățenii municipiului prezenți astăzi la audiențe au cerut șefilor Primăriei responsabilitate pe acest subiect, iar prin intermediul lui Zanet au adus chiar rugăminți primarului și consilierilor să rezolve problema.

Noi vrem să plătim apa. Vrem contracte separat. Rugăm primarul și consilierii să rezolve problema aceasta odată”, a mai spus unul dintre aceștia.

Dumitru Popa a mai spus că așteaptă de la primar să pună în aplicare hotărârile votate în 28 noiembrie 2014, cele de denunțare a contractului cu ApaVital și retragerea din ARSACIS.

 „Dacă domnul primar nu le pune în aplicare așa cum prevede legea, vom sesiza prefectul să îl suspende din funcție”, a mai spus Popa.

 Administratorul public a susținut că săptămâna viitoare va avea loc o ședință a Consiliului Local, în care va fi aprobată organigrama PSA Pașcani și cum se va face delegarea serviciului de apă.    

{youtube}6uKAfbHAp3E{/youtube}

Sătui de atâtea promisiuni oamenii au anunțat că vor semna o petiție pe care o vor trimite la DNA.”Poate se sesizează DNA. Eu zic să facem o plângere, să o semnăm cât mai mulți și să o trimitem la ei”, a susținut Dumitru Popa.

Primarul Dumitru Pantazi este cel de la care oamenii așteaptă răspunsuri și măsuri ferme în perioada următoare. 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

Advertisements

Related posts

Tăcere din partea ApaVital legat de întreruperile dese ale apei la Pașcani

Marius Parteni

Furnizarea apei este întreruptă pe străzile Dobrogeanu Gherea și Dealul Spirii din Lunca – Pașcani

Redacția

Din septembrie taxele ANAF vor putea fi plătite cu cardul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site