NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cetățenii din Gâștești și Boșteni afectați de precipitațiile de luna trecută vor primi despăgubiri de Guvern

Primăria Pașcani a transmis către Prefectura Iași raportul privind pagubele înregistrate după ploile din luna iunie. Documentul a fost discutat vineri, 3 iulie, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

Conform centralizării sunt afectate drumuri, poduri, podețe, case de locuit și anexe gospodărești.

„Sunt 5,7 kilometri de drum afectați, 9 poduri și traversări pietonale, 72 de case și 16 anexe gospodărești”, ne-a precizat Dana Usuleasa, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.

Cele mai afectate au fost suburbiile Gâștești și Boșteni. O rupere de nori a pus la pământ suprafețe importante de culturi. Gheața a spart internita caselor și a pus la pământ culturile din grădini.

  

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a anunțat că în cursul săptămânii trecute, comisiile de constatare și evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteorologice au finalizat rapoartele-sinteză. Pe baza lor, a fost elaborat un proiect de hotărâre de guvern, în vederea alocării unor sume. Valoarea pagubelor constatate este de 7,6 milioane lei, sumă care va fi acordată de guvern, pentru intervențiile necesare refacerii infrastructurii afectate.

Advertisements

Related posts

Consilierii PSD încearcă să atragă alți aleși să voteze pro ApaVital

Marius Parteni

Se pregătește sau nu România de RĂZBOI? Rezerviștii botoșăneni, chemați la o „instruire” teoretică de 3 zile. Prefectul are și el ordin de chemare

Redacția

De ce nu plătim taxele prin sistemul ghiseul.ro? Șefii Primăriei ridică din umeri, secretara cere inițiatorilor să mai încerce!

Marius Parteni
Încarcă...