NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Ceremonie militară în București de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

O ceremonie militară va fi organizată, marţi, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, la Monumentul Eroilor Aerului aflat în Piaţa Aviatorilor din Capitală, transmite Agerpres.

Vor participa ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Ceremonia începe la ora 10,00. Vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor aviatori, iar Regimentul 74 PATRIOT – unitate tactică de luptă înfiinţată la 1 decembrie 2018, care are ca misiune operaţionalizarea sistemului de rachete sol-aer PATRIOT – va primi Drapelul de Luptă.

Potrivit Ministerului Apărării, ‘prin această ceremonie este omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au slujit cu devotament aripile patriei şi s-au alăturat escadrilei din ceruri’.

  

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor.

g4media

Advertisements

Related posts

Studiu: Nici 2030 nu e un termen realist pentru intrarea în Zona Euro

Redacția

Microbuz condus de un român, accident înfiorător în Austria. Sunt doi morţi, printre care un băiat de doar 17 ani (VIDEO)

Redacția

Trei zile de sărbătoare la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...