NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cercetătorii au mai descoperit un efect pe termen lung al bolii COVID-19

Neurologul Oibek Turgunhujaev a declarata că pacienții care au fost bolnavi de COVID-19 şi s-au vindecat se plâng de dureri în tot corpul, fără o localizare constantă. De obicei, durerea care migrează în corp este însoțită de oboseală crescută și tulburări de somn, relatează Ria Novosti, potrivit Rador.

Oibek Turgunhujaev este neurologul şef al reţelei de clinici Semeinaia din Rusia şi cercetător principal în cadrul Ministrului Sănătății din Rusia. Potrivit monitorizării efectuate în cadrul unui studiu, aproape zece la sută dintre pacienţii care și-au revenit după un episod de COVID-19 se plâng de acest simptom. De obicei, durerea care migrează în corp este însoțită de oboseală crescută și tulburări de somn. Durerea indicată de aceste semne se numete fibromialgie.

“Aceasta este o boală ce provoacă dureri care migrează la nivelul ganglionilor limfatici, la nivelul articulațiilor, la extremitățile brațelor și picioarelor. Pacienții se plâng și de oboseală, tulburări de somn, de senzaţia de ”ceață în cap”, a remarcat neurologul. O persoană cu sindromul de durere în tot corpul trebuie să consulte un medic. Dacă starea sa nu poate fi explicată printr-o reacție inflamatorie, atunci aceasta poate fi cauzată de disfuncții ale sistemului nervos, a mai spus Turgunhujaev.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Un bombardier s-a prăbușit lângă Perm, în centrul Rusiei. Este al patrulea avion militar rusesc prăbușit într-o lună

Redacția

Românii încadrați în grupa I de muncă se pot pensiona cu șase luni mai devreme

Redacția

Vietnam: 18 bebeluşi, vaccinaţi din greşeală împotriva Covid-19

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site