NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cercetătorii au creat un tip spectaculos de sticlă mai dur decât diamantele / NASA a elucidat misterul mostrei colectate de Perseverance pe Marte / Un nou film “Singur acasă” va fi lansat anul acesta

NASA a elucidat misterul dispariției mostrei colectate de roverul Perseverance pe Marte. Inginerii de la NASA au rămas perplecși săptămâna trecută după ce prima mostră de rocă marțiană colectată de roverul său Perseverance a dispărut fără urmă. Datele trimise înapoi de Perseverance au arătat că acesta a forat până la adâncimea planificată de 8 centimetri și că a urmat toți pașii stabiliți de ingineri.

Chiar și fotografiile pe care le-a făcut găurii arătau bine însă a devenit rapid aparent că tubul de colectare a mostrei era gol. Echipa responsabilă de misiune a ajuns acum la concluzia că roca respectivă nu era suficient de dură pentru a scoate din ea o mostră intactă și că aceasta s-a pulverizat în fragmente minuscule care au rămas probabil în gaură sau în jurul ei – sau ambele.

Inginerii NASA au trimis instrucțiuni roverului să se deplaseze la următorul sit în care va căuta posibile dovezi ale vieții marțiene din urmă cu miliarde de ani, fiind estimat că Perseverance va ajunge în locul respectiv până la începutul lunii următoare. Fotografiile făcute de elicopterul Ingenuity arată că rocile sedimentare din locația respectivă sunt mult mai bune pentru colectarea unor mostre.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

WhatsApp a fost folosit pentru atacarea unor politicieni cu Pegasus

Redacția

Compania de curierat DPD România, ținta unui atac de tip phishing

Redacția

Familia bărbatului mort după ce a fost „gazat” de o femeie-jandarm cere despăgubiri de sute de mii de euro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site