NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Cerc pastoral misionar la Parohia Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Pașcani

Astăzi a avut loc la Parohia Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, cercul pastoral misionar cu tema- „Maica Domnului, ocrotitoarea unității de credință și neam”. Referatul a fost ținut de părintele Ioan Isac.Cercurile pastorale se desfășoară pe tot parcursul anului pe diferite teme.

 

  

„Astăzi se desfășoară cercului pastoral misionar Pașcani, numărul 1, care îl are ca ocrotitor pe Sf. Ioan Botezătorul, gazdă fiind de data aceasta Parohia Sfinții Voievozi Pașcani. Avem o tematică în care fiecare parohie, fiecare preot, are de susținut odată pe an o temă, o activitate pastorală, așa cum susțin profesorii și învățătorii cercuri pedagogice. Părintele referent care susține această activitate este preotul Ioan Isac,” ne-a declarat responsabilul cercului pastoral,preotul Ioan Juncanariu.

La eveniment au participat preoți de la parohiile din Pașcani și suburbii. Pentru Ortodoxie, data de 12 iulie este o zi de sărbătoare. Biserica aduce cinstire Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos. În Patriarhia Română, în mai multe lăcașuri de cult ortodoxe, Maica Domnului este ocrotitoare, acolo unde sunt adăpostite copii ale Sfintei Icoane Prodromița.Astfel, zeci de credincioși au participat la slujba religioasă  oficiată în cadrul lăcașului de cult.

Vor mai fi astfel de întâlniri în cadrul cercului pastoral misionar,care  se vor desfășura în parohiile Topile, Gâștești, Lunca și ca punct final va fi  Biserica Sf. Ioan Botezătorul, din incinta Spitalului Municipal Pașcani.

Evenimentul a fost organizat și în contextul Anului Centenarului.

Advertisements

Related posts

Vocea României: Pășcăneanca Elena Ilie merge mai departe după a doua rundă de knockout-uri (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Aghiasma în sticle îmbunteliate și la liber în bisericile din Pașcani!

Marius Parteni

Game of Thrones sezon 8: noul teaser dezvăluie finalul pe care nu ți-l dorești

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site