RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Cerc pastoral misionar la Parohia Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Pașcani

Astăzi a avut loc la Parohia Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, cercul pastoral misionar cu tema- „Maica Domnului, ocrotitoarea unității de credință și neam”. Referatul a fost ținut de părintele Ioan Isac.Cercurile pastorale se desfășoară pe tot parcursul anului pe diferite teme.

 

  

“Astăzi se desfășoară cercului pastoral misionar Pașcani, numărul 1, care îl are ca ocrotitor pe Sf. Ioan Botezătorul, gazdă fiind de data aceasta Parohia Sfinții Voievozi Pașcani. Avem o tematică în care fiecare parohie, fiecare preot, are de susținut odată pe an o temă, o activitate pastorală, așa cum susțin profesorii și învățătorii cercuri pedagogice. Părintele referent care susține această activitate este preotul Ioan Isac,” ne-a declarat responsabilul cercului pastoral,preotul Ioan Juncanariu.

La eveniment au participat preoți de la parohiile din Pașcani și suburbii. Pentru Ortodoxie, data de 12 iulie este o zi de sărbătoare. Biserica aduce cinstire Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos. În Patriarhia Română, în mai multe lăcașuri de cult ortodoxe, Maica Domnului este ocrotitoare, acolo unde sunt adăpostite copii ale Sfintei Icoane Prodromița.Astfel, zeci de credincioși au participat la slujba religioasă  oficiată în cadrul lăcașului de cult.

Vor mai fi astfel de întâlniri în cadrul cercului pastoral misionar,care  se vor desfășura în parohiile Topile, Gâștești, Lunca și ca punct final va fi  Biserica Sf. Ioan Botezătorul, din incinta Spitalului Municipal Pașcani.

Evenimentul a fost organizat și în contextul Anului Centenarului.

Related posts

Prima zi a festivalului “Magia Baloanelor”, la Războieni

Ema Roman

O elevă de la Colegiul ”Sadoveanu” a participat la emisiunea ”Vedeta populară” (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Protopopul Pașcaniului împlinește astăzi o vârstă frumoasă!

Marius Parteni
Încarcă...