NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Centrul Rezidenţial „Sfântul Stelian” se va închide! Copiii vor fi mutaţi în case de tip familial, ce vor fi ridicate în Boşteni

Procesul de închidere a Centrului Rezidențial „Sfântul Stelian” din Pașcani şi mutare a copiilor în două case de tip familial, a început astăzi. La sediul Primăriei Paşcani a fost organizată o conferinţă de presă, prin care se anunţa demararea proiectului.

Acesta prevede mutarea copiilor din centrul de pe strada Mihail Kogălniceanu, în două case de tip familial ce vor fi construite în suburbia Boşteni.

La eveniment au fost prezenţi reprezenanţi ai Primăriei Paşcani, Consiliului Judeţean Iaşi, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și ai instituțiilor aflate în coordonarea acesteia.

Primarul Marius Pintilie a ţinut să precizeze că Primăria şi Consiliul Local au oferit tot suportul, de fiecare dată când a fost nevoie, pentru a finaliza documentele din cadrul proiectului.

  

Prin acest proiect vor fi construite şi dotate două case de tip familial, parter plus etaj, cu respectarea funcţionalului impus pentru un număr total de 24 de persoane. Instituţionalizarea lor se va face în două etape.

Concomitent va fi reabilitat, modernizat şi dotat actualul centru de pe strada Mihail Kogălniceanu. El va fi transformat într-un centru de zi, care va furniza servicii sociale.

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a subliniat că instituţia pe care o coodonează susţine proiectele instituţiior subordonate şi că se bucură de faptul că se pun în practică măsuri ce vin în sprijinul copiilor instituţionalizaţi.

Valoarea totală a proiectului este de 5.285.018,54 lei (TVA inclus), din care 70% este reprezentată de contribuția Uniunii Europene, 28% din bugetul national și 2% cofinanțarea Județului Iași.

Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni, de la data de 31.07.2020, până la data de 31.01.2022.

Advertisements

Related posts

Vineri 30 august, ședință de Consiliu Local cu 10 puncte pe ordinea de zi. Proiectele consilierului Ioan Danu, PP DD, lipsesc de la dezbatere

Răzvan Grecu

Inspectorii ISU Iași ar putea decide miercuri închiderea Primăriei Pașcani. Instituția nu are autorizație, iar avizul nu a fost respectat de lucrările efectuate la clădire!

Răzvan Grecu

Centrul Antigrindina este ca o umbrela sparta

Redacția
Încarcă...