RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Centrul de vaccinare din Pașcani riscă să își restrângă și mai mult activitatea. Cetățenii nu se vaccinează (DOC)

Vaccinarea împotriva Covid 19 nu mai stârnește interes în rândul pășcănenilor, iar acest lucru ar putea duce la suspendarea activității centrului de vaccinare ce funcționează în sala de sport a Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”. Direcția de Sănătate Publică anunță că centrele vor funcționa în funcție de numărul celor care se vaccinează.

Conform unei adrese transmise de către DSP Iași, către toate centrele de vaccinare, funcționarea acestora ar urma să fie decisă în funcție de numărul de persoane care se vaccinează într-o zi.

Astfel, dacă se vor vaccina peste 40 de persoane pe zi programul centrului nu se va schimba. Atunci când numărul persoanelor ce se vaccinează este cuprins între 20 și 40 programul de funcționare al centrului se reduce la 4 ore.

În cazul în care numărul zilnic de vaccinați este între 10 și 20, centrul de vaccinare va funcționa 3 zile pe săptămână, cu un program de 4 ore pe zi. Când se vor înregistra mai puțin de 10 persoane ce se vacinează activitatea centrului de vaccinare va fi suspendată, iar persoanele care sunt programate la acesta pentru prima doză sau pentru rapel vor fi direcționate către alt centru.

  

Calculul persoanelor vaccinate într-o zi se va face pentru o perioadă de 15 zile prin media aritmetică dintre numărul total din această perioadă și numărul de zile.

În  municipiul nostru ritmul de vaccinare este unul lent, fapt ce l-a determinat pe primarul Marius Pintilie să facă în dese rânduri apel la cetățeni pentru a se vaccina. Din cauza lipsei de interes programul centrului de vaccinare a fost redus de la 8 ore pe zi la 4 ore.

Related posts

Pacienți ținuți împotriva voinței lor în spitalul din Piatra Neamţ

Redacția

TRISTEȚE. Primul transplant de ficat din Iași, fără succes. Pacientul a murit

Redacția

Copiii sub 3 ani, persoanele vaccinate și cei care au avut COVID nu au nevoie de test pentru a intra în țară din zona galbenă

Redacția
Încarcă...