RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Centrul de Servicii Sociale “Sf. Nicolae” Pașcani va fi închis

Consiliul Județean Iași a încheiat o convenție de asociere cu Fundația Hope and Home for Children România ( HHC) și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (DGASPC).

Centrul Rezidential „Sf Nicolae” ocrotește în prezent 36 de copii cu dizabilități. Dintre aceștia, 12 vor fi reintegrați în familie sau plasați la asistenți maternali/alte măsuri de protecție, iar 24 de copii vor fi potențiali beneficiari a două case de tip familial pe care DGASPC Iași intenționează să le construiască.

”Am avut ocazia săptămâna aceasta să-i cunosc pe copiii de la Centrul Rezidențial „Sf. Nicolae” din Pașcani. Trebuie să sprijinim integrarea acestor micuți într-un cadru familial care să le asigure o dezvoltare normală și totodată îngrijirea de specialitate necesară.

Prin colaborarea cu fundația H.H.C. România am început un demers de închidere a centrului actual. Dezinstituționalizarea copiilor aflați în centrele de plasament aparținând sistemului de protecție specială reprezintă una dintre măsurile prevăzute în documentele programatice cu tematică socială de la nivel european, național și județean. ”, a afirmat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

  

Demersul de închidere a centrelor de plasament clasice aflate în subordinea DGASPC Iași este în curs de finalizare.

Related posts

Consiliere gratuita pentru persoanele dependente de jocurile de noroc

Redacția

Alertă la societatea Eurotex Impex! Angajații, evacuați de pompierii pășcăneni

Irina Gherasim

S-a ales cu arsuri pe față după ce a verificat cu lumânarea o lampă cu gaz

Răzvan Grecu
Încarcă...