NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Centru medical de 1,2 milioane lei inaugurat astăzi la Tătăruși (VIDEO)

Investiție importantă într-o localitate din zona municipiului Pașcani! În timp  ce locuitorii din multe sate din județul Iași au ajuns să considere accesul la servicii medicale drept un lux, la Tătăruși a fost inaugurat, astăzi, un centru medical proiectat să facă faţă nevoilor celor aproximativ 6.000 de locuitori ai comunei. Acesta este situat lângă Primăria din localitate. La eveniment au fost prezente autoritățile locale,  un sobor de preoți, cât și reprezentanți ai firmei de construcție.

Primarul Costel Iosub a declarat că în centrul medical sunt trei cabinete pentru medici de familie și unul stomatologic, cu toate dotările necesare. Deocamdată este un singur medic de familie, însă de anul viitor urmează să vină și ceilalți doi.

Un alt pas important în domeniul sănătății, la Tătăruși, este înființarea unei substații de Ambulanță care va funcționa tot în aceeași clădire. S-au făcut deja demersuri  la Ministerul Sănătății. De acest serviciu medical nu vor beneficia doar tătărușenii, ci și locuitorii din zonă.

Lucrările la centrul medical au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și sunt în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei.

  

Comuna Tătăruși este una dintre cele mai dezvoltate localități din județul Iași și nu numai, și an de an  își continuă procesul de modernizare.

Advertisements

Related posts

Shukar. Furatul miresei la ţiganii din Moţca. Povestea nunţii de Paşti, un obicei străvechi la romii moldoveni (Iaşi)

Redacția

Festivalul de Datini și Obiceiuri din Moțca

Marius Parteni

Femeie lovită mortal de un autoturism, în comuna A.I.Cuza. Șoferul se afla sub influența alcoolului (FOTO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...