NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Centru de dializă la Pașcani: Primăria a primit o solicitare pentru alocarea unui teren

O societate din Iași dorește să deschidă la Pașcani, un punct de lucru pentru înființarea unui Centru de Dializă. Solicitarea a fost depusă la sediul Primăriei.

Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani, a vorbit despre intențiile acestui centru, în conferința de săptămâna trecută.

“Vă pot spune că există dorința de fi înființat un Centru de Dializă la noi, în municipiu. A fost depusă o cerere în vederea atribuirii unui teren, pe care o vom discuta la nivelul instituției și Consiliului Local”, a anunțat primarul Municipiului.

Solicitarea vine din partea Centrului de Dializă DMD Iași. Ar fi necesari 1.400 mp într-o zonă apropiată de Spitalul Municipal de Urgență, cu acces la rețea de apă și canalizare, gaz metan și energie electrică. Coordonatorul acestuia ne-a precizat telefonic că a încercat să achiziționeze un asemenea teren de pe piața liberă, dar nu a reușit acest lucru.

Dacă investiția ar fi posibilă, mare parte din pacienții care au nevoie de dializă ar putea avea acces la aceste servicii la nivel local, fără a mai fi necesar transportul la centre din Iași. 

Investiția va fi realizată din veniturile Centrului de Dializă DMD Iași.

Advertisements

Related posts

Spitalul Municipal Pașcani începe să își revină!

Marius Parteni

Demisii masive la Spitalul CFR din Timișoara

Redacția

Sute de pășcăneni prezenți la hramul Bisericii ”Sfânta Parascheva”

Răzvan Grecu
Încarcă...