RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Centre pentru diagnosticarea COVID, deschise la spitalele militare din București și Pitești

Ministerul Apărării Naționale a operaționalizat, luni, două Centre Medicale de Diagnostic COVID-19, care sunt amplasate la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și la Spitalul Militar de Urgență Pitești.

Centrele Medicale de Diagnostic (CMD) COVID-19 funcționează ca structuri de sprijin ale unității, respectiv ale compartimentului de primiri urgențe din aceste spitale, și sunt responsabile cu acordarea de asistență medicală primară în vederea diagnosticării COVID-19 pentru pacienții care prezintă suspiciune de infectare cu virusul SARS-CoV-2, forme ușoare și medii, care se prezintă pe cont propriu sau prin serviciile de ambulanță, se arată într-un comunicat al MApN.

În principal, activitatea acestora constă în primirea, trierea, investigarea de bază, diagnosticarea și stabilirea planului terapeutic și, după caz, direcționarea pacienților către unități sanitare COVID-19.

Direcția medicală a MApN, cu sprijinul categoriilor de forțe și a comandamentelor de sprijin, asigură personalul medical care deservește aceste centre în regim non-stop și materialele sanitar-farmaceutice, normele de consum, materialele și echipamentele medicale și de protecție sanitară necesare funcționării CMD COVID-19.

  

Comandamentul Logistic Întrunit a asigurat transportul și instalarea fiecărui sistem CMD COVID-19, care cuprinde containere tip dormitor/administrativ și containere medicale, racordate la surse de apă și energie electrică prin intermediul unui grup electrogen și al unui container izoterm.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă, despre rectificarea bugetară: Prioritate are finanţarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni

Redacția

Cum putem evita durerile de spate atunci când muncim de acasă

Redacția

Anunț pentru cei care au centrale de apartament: e lege!

Redacția
Încarcă...