NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cele trei sensuri giratorii de pe străzile Moldovei și Grădiniței vor costa aproximativ 1 milion de lei

Proiectantul angajat de societatea comercială ce și-a asumat realizarea documentației de amenajare a trei sensuri giratorii pe străzile Moldovei și Grădiniței a înaintat către Primăria Municipiului Pașcani proiectele tehnice. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ un milion de lei, în condițiile în care într-o primă variantă, refuzată de municipalitate, suma era în jur de 3 milioane de lei.

Documentația tehnică va fi supusă aprobării Consiliului Tehnico Economic din Primărie, iar mai apoi va ajunge, cel mai probail la finalul acestei luni, pe masa de lucru a consilierilor locali. Sensurile giratorii vor fi amenajate la intersecția străzilor Moldovei cu Dragoș Vodă, Moldovei cu Grădiniței și în dreptul hipermarketului Kaufland.

Advertisements

Pentru realizarea acestor sensuri giratorii banii vor fi asigurați după cum urmează: LIDL, Kaufland și proprietarul noului Centru comercial pentru sensurile giratorii de pe strada Gărdiniței, iar municipalitatea pentru sensul giratoriu de pe strada Moldovei.

Sensurile giratorii vor fi realizate din balize, deoarece pentru un an de zile acestea trebuie să aibă un caracter provizoriu, conform legislației în vigoare, iar în cadrul lucrărilor de amenajare se va modifica și geometria străzii și trotuarelor aferente pentru ca raza intersecției să devină una conform avizului eliberat de Poliția Rutieră Iași.

Advertisements
  

Advertisements
Advertisements

Related posts

3 mandate de consilier local au fost invalidate de judecători! Prima ședință va avea doar 16 mandate validate!

Răzvan Grecu

Protestul împotriva primarului și ApaVital a început

Marius Parteni

Pantazi și-a stabilit șeful de cabinet

Marius Parteni
Încarcă...