NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cele mai spectaculoase peşteri din zona Braşovului: locurile unde poţi să vezi fenomene unice în România

Peşterile din Braşov au câteva caracteristici care le fac unice. Peştera Valea Cetăţii este singura iluminată cu leduri de la noi din ţară, Peştera de Gheaţă te va face să te simţi ca într-un palat de cleştar, iar Peştera Laptelui este locul în care albul este culoarea de bază.

  

Peştera Valea Cetăţii, situată pe drumul dintre Poiana Braşov şi Râşnov, are câteva caracteristici care o fac unică la noi în ţară. Face parte din rezervaţia naturală cu acelaşi nume care se întinde pe 18.000 de hectare. În total, peştera se întinde pe un kilometru, dar turiştii pot vizita o porţiune de 330 de metri. Potecile sunt din fibră de sticlă, un material care a fost folosit şi la construirea primelor avioane invizibile. Iluminatul este şi el unul unic la noi în ţară, pe bază de led, prietenos cu mediul, un sistem care nu deranjează coloniile de lilieci care locuiesc în peşteră.

Potrivit reprezentanţilor peşterii, sistemul de iluminat îi face pe turişti să se simtă ca într-un palat de cleştar şi în plus elimină sentimentul de claustrofobie. Pereţii nu mai par a fi foarte aproape, iar modul în care este iluminată peşteră dă senzaţia se spaţiu deschis, chiar dacă este sub pământ. Biletul de intrare costă 10 lei.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Care sunt cei mai mari duşmani ai somnului şi ce trebuie să facem pentru a avea nopţi liniştite, fără insomnii

Redacția

Remediul călugărilor pentru diabet și hipertensiune. Cum să te vindeci natural

Redacția

ANUNŢ DE RECRUTARE ÎN DOMENIUL CONTROLULUI FINANCIAR DE GESTIUNE (2)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site