NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Cele mai dorite 5 locuri de muncă de vară în străinătate, preferate de studenți

Full length studio portrait of pretty young student woman holding passport with tickets.

Studenții călătoresc tot mai mult în străinătate pentru a lucra temporar. Cea mai atractivă opțiune pentru tinerii care încă studiază este să lucreze în timpul verii. Ofertele de locuri de muncă care nu necesită experiență profesională sau cunoștințe academice sunt de obicei apreciate în special în astfel de cazuri, iar durata muncii este limitată la perioada vacanței de vară.

Munca sezonieră în străinătate poate fi diversă, de la culegerea căpșunilor până la curățare; astfel încât diferiți oameni pot găsi zona potrivită pentru a-și descoperi punctele forte. În acest articol vă vom împărtăși oferte de locuri de muncă in strainatate care sunt deseori alese de studenții care doresc să profite de oportunitatea de a lucra în străinătate.

1. Lucru la curățenie

Una dintre cele mai des alese locuri de muncă pentru tinerii din străinătate este curățenia. O astfel de muncă în străinătate nu necesită cunoștințe speciale și adesea, pentru a aplica pentru acest post nu aveți nevoie de o cunoaștere excelentă a unei limbi străine – este suficient să aveți cel puțin o cunoaștere de bază a limbii engleze. Lucrările de întreținere a spațiilor includ, de obicei, curățarea bucătăriilor, dușurilor, toaletelor, aspirarea încăperilor, ștergerea diferitelor suprafețe și alte lucrări mici. Salariile din acest sector sunt de obicei calculate pe o rată la ora și variază între 10 și 12 euro, în funcție de natura muncii.

Advertisements
  

2. Munca în agricultură

O altă opțiune populară este munca sezonieră în agricultură. În timpul verii, există o cerere crescută de muncitori suplimentari care ar putea să plivească, să culeagă căpșuni, afine, mazăre, să culeagă salată, roșii, castraveți, să efectueze ambalare și alte sarcini auxiliare la fermă. Limba engleză de bază este, de asemenea, suficientă pentru acest post – de obicei nu există cerințe suplimentare, astfel încât chiar și tinerii fără experiență profesională pot aplica cu succes pentru posturi similare. În Danemarca, o astfel de muncă nu este de obicei plătită pe oră, ci per cantitate. Puteți câștiga între 1300-2000 de euro după impozite pe lună.

3. Lucru în sere

Persoanele care nu cunosc nici o limbă străină pot alege sere. De obicei, o echipă mare de oameni cu aceeași naționalitate lucrează într-o seră, astfel încât este posibil să vă simțiți confortabil înconjurați de oameni care vorbesc aceeași limbă. Cu toate acestea, una dintre cerințele pentru această muncă este rezistența fizică, deoarece munca este intensă, uneori este necesară efectuarea sarcinilor de încărcare. Natura unei astfel de activități include: îngrijirea răsadurilor, aratul, tăierea, transportul de plante, sortarea, ambalarea etc. În perioadele intensive, poate fi o săptămână de lucru de 6 zile – acest lucru vă permite să economisiți mai mulți bani dacă vrei să câștigi mai mult în timpul verii. În Danemarca, puteți câștiga în medie ~ 11 EUR pe oră în această zonă.

4. Lucru în fabrici

În timpul verii, studenții pot obține un loc de muncă în străinătate în fabrici. Adesea acestea sunt locuri de muncă pe liniile de producție în care trebuie să stați lângă linie și să efectuați o anumită operație. Fabricile pot varia de la ambalarea alimentelor la sortarea metalelor și așa mai departe. În fabrici, salariile depind în mare măsură de natura muncii, dar prețurile pentru muncii necalificate sunt cuprinse între 10 și 12 euro pe oră.

5. Lucru în spalatoriile auto

Advertisements

Ca peste tot în Danemarca, numărul locurilor de muncă pe termen scurt în spalatoriile auto crește în sezonul estival. De multe ori acest loc de muncă este perfect pentru cei care au posibilitatea de a lucra în străinătate mai mult de 2 sau 3 luni. Lucrări precum curățarea interiorului mașinii, curățarea geamurilor sau aspirarea nu necesită experiență, dar cei care doresc să câștige ceva mai mult trebuie sa aiba experiența lustruirii mașinii. De asemenea, lucrul într-o spălătorie auto necesită adesea cunoașterea limbii engleze la nivel conversational, iar permisul de conducere categoria B este un avantaj. Puteți câștiga ~ 12 Eur pe oră pentru spălare și ~ 14 Eur pe oră pentru cei cu experiență în lustruire.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități semnificative de a vă petrece vacanța de vară, munca în străinătate poate fi una dintre cele mai bune soluții! Cheia este să alegeți o agenție de recrutare de încredere și să găsiți oferta de muncă potrivită pentru dvs.

Advertisements
Advertisements

Related posts

”Caravana filmului românesc”. Proiecțiile care vor rula timp de trei zile la Pașcani

Oana Cordoneanu

Cum să alegi un trening perfect pentru tine

Redacția

Richard Clayderman va concerta la Iași

Redacția
Încarcă...