RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cele două colegii din Pașcani implementează până în anul 2016 proiectul Erasmus+ “Școli sustenabile energetic”

10 licee si colegii din judetul Iasi implementeaza pana in  anul 2016 proiectul  Erasmus+ “Scoli sustenabile energetic”.

Proiectul a debutat în anul 2014, si are drept  scop îmbunatatirea performantelorenergetice ale cladirilor în Europa, aratand cum se  pot obtine rezultate semnificative în ceea ce  priveste reducerea emisiilor de dioxid de  carbon, începând de la scoli.

Acesta îsi propune sa promoveze  orientarea scolara a elevilor de liceu catre  noile oportunitati de angajare in sectorul  energetic.

  

Proiectul, care se deruleaza in 10 licee si  colegii din judetul nostru, are drept partenere 9  institutii din 7 tari europene.

“La nivelul judetului Iasi participa  10 scoli care vor beneficia de spiritul si  de ideile proiectului, de activitatile din proiect,  proiect care vizeaza aspecte ecologice,  aspecte de mediu si de informare asupra  energiilor verzi, asupra energiilor sustenabile,  plecand de la ideea ca ne aflam intr-un context  economic, social de dezvoltare care  presupune si degradari importante ale mediului,  sau atentiile sporita fata de tipurile de energii  folosite, incat pregatirea elevilor cu o  receptivitate fata de aceasta problema a  energiei viitorului, pregatirea pentru  eventualele profesii noi”,  spus prof.dr. Camelia Gavrila, inspectorul  scolar general al ISJ Iasi.

Prima unitate de invatamant care s-a  implicat in proiectul “Scoli Sustenabile energetic”  este Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi.

“Profilul scolii esteconstructii si arhitectura, si avem si  un cadru didactic inginer in instalatii in  constructii care face parte din proiectul  nostru. Este vorba de doamna  profesor  Carmen Botez, care are si un certificat de  auditor energetic, si care sper ca ne va ajuta  foarte mult pe toata perioada proiectului. De  asemenea, clasele selectate din scoala  sunt clasele de profil tehnic”, a subliniat prof. Anda Tanase, directorul  Colegiului Gheorghe Asachi.

In cadrul proiectului Erasmus+ “Scoli  sustenabile energetic”, 1500 de elevi sunt  direct  implicati în activitati, iar alti 10.000 vor fi informati despre acestea.

Celelalte scoli implicate in proiect sunt Colegiile  Mihai Eminescu din Iasi si Mihail Sadoveanu din  Pascani, liceele tehnologice Virgil  Madgearu, Petru Poni, Ion Holban si cel  Economic de Turism, si colegiile tehnice Dimitrie  Leonida si Gheorghe Marzescu din Iasi si  Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea din  Pascani.

Totodata, la proiect s-a alaturat  si Complexul  National Muzeal Moldova.

sursa Telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Harta României formată din elevii de la Colegiul „Unirea”

Oana Cordoneanu

Doi elevi ieşeni au dus România pe primul loc la nivel mondial. Ei şi profesorii lor explică ce se află în spatele unui mare succes

Redacția

Astăzi, elevii află rezultatele la simularile la BAC 2016

Redacția
Încarcă...