NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cel mai eficient tratament împotriva febrei. Ce poți face acasă?

Febra este principalul semn pe care organismul îl transmite atunci când apare o problemă. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvăluit cel mai eficient tratament împotriva febrei.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvăluit cel mai eficient tratament împotriva febrei.  Creșterea temperaturii corpului său febră, denumirea cunoscută de toată lumea, apare în momentul în care la nivelul organismului există o inflamație, o intoxicație sau o altă boală.

În situația în care ceva nu funcționează corect în organism, primul care reacționează este sistemul imunitar și de aici și creșterea temperaturii corpului.

Pentru a reduce febra există mai multe modalități. Într-o situație de acest tip este nevoie ca organismul să rămână hidratat, motiv pentru care se recomandă cosumarea unor cantități mari de lichide. Odihna este un alt factor important, iar prof. dr. Adrian Streinu Cercel a mai vorbit despre o altă modalitate prin care poate fi scăzută febra acasă.

  

Medicul le recomandă celor care se confruntă cu această problemă să folosească un prosop ud pentru împachetări.

„Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi”, a spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

BZI

Advertisements

Related posts

Managerul Spitalului Municipal Paşcani explică intervenţia medicilor în cazul tânărului ucis de o lovitură de cuţit

Ema Roman

O femeie din județ care făcea dializă de 4 ani a primit un rinichi de la Oradea

Redacția

Foarte mulți ieșeni ajung la spital din cauza insectelor. Ce spun medicii

Redacția
Încarcă...