NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Cel mai bogat parlamentar ieşean şi-a dublat veniturile de când e senator

Cel mai bogat parlamentar ieşean continuă să obţină venituri consistente din profesii liberale.

Senatorul Iulia Scântei (PNL) şi-a actualizat declaraţia de avere pe anul în curs. Din nou, la fel ca în anii precedenţi, liberala a obţinut câştiguri semnificative de pe urma biroului notarial pe care îl are în Bucureşti.

Anul trecut, Scântei a încasat o sumă de 2.037.572 lei. În anii precedenţi, sumele au fost la fel de mari: 2,2 milioane lei (2018), 2,1 milioane lei (2017), 2,4 milioane lei (2016) şi 1,3 milioane lei (2015). Astfel, în cinci ani, veniturile totale ale senatorului ieşean din activităţile de la biroul notarial au ajuns la 10,2 milioane lei (peste 2,2 milioane euro). Un calcul sumar arată că liberala a câştigat anul trecut, în medie, aproape 5.600 lei în fiecare zi (lucrătoare sau nu). La acest venit se adaugă alţi 210.962 lei de la Senat, cea mai mare indemnizaţie a unui parlamentar de Iaşi.

Faţă de declaraţia de avere depusă anul trecut sunt câteva diferenţe. În primul rând, Scântei şi-a crescut numărul de proprietăţi imobiliare: faţă de cele 3 apartamente pe care le avea (2 în Bucureşti şi unul în Iaşi) a mai achiziţionat unul (în Capitală). Scântei se numără şi printre parlamentarii care deţin o serie de bunuri precum o colecţie de ceasuri de mână (evaluată la 70.000 euro), bijuterii şi accesorii vestimentare de colecţie (60.000 euro), tablouri şi sculpturi (20.000 euro) şi o pianină (18.000 euro). Economiile din bănci ale liberalei au scăzut faţă de 2019 cu aproape 30% până la concurenţa sumei de 210.000 lei.

  

Senatorul PNL spune că mai are de recuperat încă aproape 40.000 lei din suma cu care a contribuit în 2016 la campania electorală a liberalilor. În 2016, Scântei a fost impusă pe lista PNL de la Iaşi pentru parlamentare de către conducerea centrală, lucru care a creat convulsii în filială. Politic, liberala a avut o activitate „invizibilă” în cei patru ani de mandat, iar conferinţele de presă au fost puţine, aproape inexistente.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Populaţia va achita impozit şi pentru terenul ocupat de locuinţe

Redacția

Rafinării de petrol din întreaga lume se închid din cauza cererii scăzute pentru combustibil. Ce ar putea urma pentru Europa

Redacția

Vești bune pentru românii cu rate. Indicele ROBOR a scăzut

Redacția
Încarcă...