NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Ceaiul verde și pierderea în greutate

Ceaiul verde este asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate, datorită antioxidanților și compoziției sale nutriționale. Deși a câștigat recent popularitate în Occident, ceaiul verde a fost folosit multă vreme în medicina tradițională chineză pentru a trata numeroase afecțiuni, de la dureri de cap și până la vindecarea rănilor. Mai recent, ceaiul verde a fost legat de pierderea în greutate. În acest articol analizăm cât este de plauzibil acest efect și cum trebuie consumat ceaiul verde pentru a pierde în greutate.

Ceaiul verde și pierderea în greutate

Procesele care permit organismului să transforme alimentele și băuturile consumate în energie sunt cunoscute sub numele de metabolism. Ceaiul verde poate fi benefic pentru pierderea în greutate, tocmai datorită capacității lui de a ajuta metabolismul organismului să fie mai eficient.

Ceaiul verde conține cofeină și un tip de flavonoid numit catehină, care este un puternic antioxidant. Cercetările sugerează că ambii compuși pot accelera metabolismul. Catehina poate ajuta la descompunerea excesului de grăsime, în timp ce atât catehina cât și cofeina pot crește cantitatea de energie pe care organismul o folosește.

Advertisements
  

Un studiu publicat în 2010 a descoperit că suplimentele de ceai verde, care conțin catechine sau cofeină, au avut un impact mic, dar pozitiv! asupra pierderii în greutate, precum și asupra menținerii unei greutăți optime.

O revizuire mai recentă a investigat utilizarea clinică a ceaiului verde pentru a stimula pierderea în greutate la persoanele supraponderale sau obeze. Deși s-a constatat că ceaiul verde a avut un impact pozitiv asupra pierderii în greutate, rezultatul nu a fost semnificativ.

În urma cercetărilor, specialiștii atrag atenția că deși există beneficii ale ceaiului verde privind pierderea în greutate, acestea sunt mici, un impact mult mai mare fiind constatat dacă ceaiul verde este combinat cu exercițiile fizice.

Mișcarea regulată și o dietă sănătoasă sunt cele mai bune arme de slăbit. Iar ceaiul verde consumat alături de aceste metode, poate oferi rezultate spectaculoase.

Cum se consumă ceaiul verde

Consumul de ceai verde cald, în timpul zilei, poate ajuta la pierderea în greutate. Consumul între 2 și 3 căni de ceai verde pe parcursul zilei ar trebui să fie suficient pentru a stimula pierderea în greutate. Cantitatea exactă variază de la o persoană la alta, în funcție de cantitatea de cofeină pe care o consumă în general dar și în funcție de metabolismul natural.

Ceaiul verde este considerat sigur de consumat. Cu toate acestea, în anumite cazuri, trebuie avut grijă, deoarece doze mari de cofeină pot da bătăi de cap celor cu risc de probleme cardiace sau cu hipertensiune arterială.

Totul despre ceaiul verde

Ceaiul vine în diferite soiuri, dar toate provin din aceeași planta: Camellia sinensis. Ceaiul verde este produs prin aburirea frunzelor și nu trece printr-un proces de fermentație, așa cum se întâmplă la prepararea altor tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul oolong sau negru. Din acest motiv, ceaiul verde păstrează mai mulți antioxidanți și nutrienți aflați în frunzele plantei.

Alte beneficii pentru sănătate

Ceaiul verde este, de asemenea, asociat cu reducerea colesterolului și îmbunătățirea sănătății inimii. Ceaiul verde conține o serie de compuși diferiți, inclusiv:

  • vitamina B;
  • acid folic;
  • magneziu;
  • flavonoide;
  • alți antioxidanți.

A fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv:

  • reducerea colesterolului;
  • îmbunătățirea funcționării inimii;
  • reducerea riscului de boală Alzheimer;
  • gestionarea diabetului de tip 2;
  • proprietăți anti-cancer.

Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția că sunt necesare mai multe studii, pe termen lung, de înaltă calitate, pentru a confirma dacă ceaiul verde este benefic pentru orice afecțiuni medicale.

Advertisements

În concluzie, ceaiul verde este bogat în nutrienți și antioxidanți, cu nenumărate beneficii pentru sănătate. Însă, cercetări suplimentare sunt necesare pentru a determina măsura în care acest ceai poate ajuta la pierderea în greutate și care este cea mai bună metodă de consum. Folosit de secole, ceaiul verde nu este dăunător, iar împreună cu o dietă sănătoasă și un regim de exerciții fizice, poate oferi un corp suplu, o stare de bine și sănătatea mult visată.

Surse:

Advertisements
Advertisements

Related posts

„Dragobete iubește și dăruiește”, la Colegiul Unirea

Redacția

Rezultatele primei zile de vot pentru Gala Premiilor Actualitatea TV: Primarul Pantazi pe primul loc la politică, “Fenomenalii” și zecistele de la BAC pe locurile doi la categoriile lor, iar Cătălin Cornea pe primul loc la Afaceri

Răzvan Grecu

Inspecția pantofilor de primăvară pe care trebuie să îi ai în garderobă

Redacția
Încarcă...