NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ceai de pătrunjel – cum se prepară și ce beneficii are consumul de pătrunjel

Pătrunjelul este folosit adesea în preparatele culinare drept condiment aromat, dar poate fi folosit și în scop terapeutic prin ceai de pătrunjel, deoarece consumul regulat are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Învață cum să faci ceai de pătrunjel.

Pătrunjelul este o sursă excelentă de proteine, minerale precum: magneziu, potasiu, calciu, dar și fier și vitamina C. Are proprietăți antioxidante, diuretice, antispastice, întărește sistemul imunitar și ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge. Consumat regulat, atât crud în salate, dar și preparat în ceai, pătrunjelul este eficient pentru o serie de afecțiuni. Îți spunem pas cu pas cum să faci cel mai bun ceai de pătrunjel.
Citeşte întreaga ştire: Ceai de pătrunjel – cum se prepară și ce beneficii are consumul de pătrunjel.

Ceai de pătrunjel – mod de preparare

Ceaiul se prepară din frunze uscate și tulpini de pătrunjel. Astfel, pentru 200 ml de apă fierbinte vei avea nevoie de o lingură plină de frunze uscate și tulpini. Totul se lasă în apa clocotită, se acoperă vasul, la infuzat pentru 5-6 minute.

Infuzia de pătrunjel se strecoară și se consumă proaspătă.

  

Ceai din pătrunjel verde proaspăt

Ai nevoie de o mână de pătrunjel verde pe care să îl pui într-o cană de 200 ml și peste care să pui apă clocotită. Se lasă totul la infuzat pentru 5 minute, iar ulterior ceaiul poate fi consumat simplu, neîndulcit, sau cu puțină miere ori lămâie.

Suc de pătrunjel

Pătrunjel proaspăt poate fi consumat și sub formă de suc, deoarece este benefic pentru dureri articulare, reumatism, surmenaj fizic ori intelectual, astenie, stări cronice de oboseală, celulită, dureri menstruale sau afecțiuni hepatice. Cum se prepară sucul de pătrunjel:

Se pun frunze proaspete de pătrunjel, o legătură de pătrunjel, într-un blender împreună cu apă și se lasă la presat până se obține o pastă. Sucul trebuie consumat imediat cuma fost făcut, de preferat înainte de masa principală.

Beneficiile consumului de ceai de pătrunjel

Bun pentru detoxifierea organismului;

Ajută în curele de slăbire;

Stimulează metabolismul;

Purifică sângele;

Întărește sistemul imunitar;

Previne cancerul;

Scade nivelul colesterolului rău;

Îmbunătățește digestia;

Previne și tratează infecțiile urinare;

Combate balonarea;

Stimulează circulația sangvină periferică.

Ceaiul de pătrunjel nu este recomandat în cantități mari, deoarece poate produce anemie sau probleme cu ficatul ori rinichii. Orice cură cu ceai trebuie urmată după indicațiile unui medic specialist, pentru a evita apariția reacțiilor adverse.

LIBERTATEA


Advertisements

Related posts

Criza vaccinurilor pentru bebeluşi, rezolvată parţial. A venit o primă tranșă

Redacția

Anchetă epidemiologică la Secția de Pompieri Pașcani, după primul caz de coronavirus confirmat în rândul angajaților. Personalul este testat!

Marius Parteni

Preşcolarii vor beneficia de programul privind consumul de fructe proaspete

Redacția
Încarcă...