RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EconomieNațional

Cea mai bună metodă de impermeabilizare, pentru hidroizolația unei clădiri

Impermeabilizarea începe la subsol și se termină la acoperișul clădirii. Lucrarea are scopul de a împiedica pătrunderea apei în structura pereților din beton sau cărămidă. Termo și hidroizolația reprezintă o parte integrantă a clădirilor, indiferent dacă este vorba despre construcții civile sau industriale. Pe lângă faptul că asigură un confort deosebit, aceste lucrări sporesc eficiența energetică a imobilului, cresc durata de viața a acestuia și implicit, măresc prețul de vânzare.

Evaluarea unor defecțiuni de impermeabilizare

Întotdeauna este indicat să se apeleze la serviciile unor specialiști. Dacă lucrările nu se fac în mod profesional sau dacă nu se utilizează materiale de calitate, există posibilitatea să apară anumite probleme în timp.

Iată care sunt consecințele defecțiunilor de impermeabilizare:

  • Deteriorarea pereților, slăbirea rezistenței acestora
  • Ruginirea armăturilor din oțel și producerea unui efect de coroziune
  • Formarea de mucegai la subsol și pe pereții clădirii
  • Apariția igrasiei din cauza formării mucegaiului, care afectează sănătatea
  • Apariția unor costuri de întreținere mult mai mari, decât în mod normal
  • Scăderea rezistenței structurii clădirii.

Membrane și alte materiale de impermeabilizare

La anumite clădiri vechi, apare necesitatea realizării unor lucrări de hidroizolații și impermeabilizare la subsol, atunci când se observă probleme de genul: un miros persistent de igrasie, mucegai pe suprafața pereților, umezeală, infiltrații, fisuri pe suprafețele din beton și multe altele. În general, un subsol umed și cu probleme grave, trebuie renovat neapărat. De cele mai multe ori nu este suficient să folosești dezumidificatoare pentru prevenirea condensului, întrucât uneori daunele sunt mult prea însemnate.

  

De regulă, în astfel de lucrări, se folosesc tehnologii moderne și materiale de cea mai bună calitate, cum sunt cele pe care le recomandă specialiștii de la Hidroizolații-Conduraru.ro. Specialiștii certificați ai societății românești care se poate lăuda cu peste 15 ani în domeniu aplică hidroizolația bituminoasă, hidroizolație lichidă, hidroizolațiile HDEP, EPDM și PVC, hidroizolația mono și bicomponentă, mortar de impermeabilizare, precum și alte metode de etanșare.

Înțelegerea calității materialelor și cunoașterea metodelor moderne de aplicare a lor, contribuie la obținerea unor lucrări reușite, conform standardelor în vigoare. Foarte importantă este și etapa în care se face pregătirea suprafeței din beton, pe care se aplică impermeabilizarea. Trebuie identificate defectele de suprafață și chiar depistate anumite defecte ascunse, pentru corectarea lor. Crăpăturile și fisurile sunt rezolvate cu materiale de calitate, care se aplică prin tehnici moderne și echipamente speciale.

Impermeabilizarea are rolul de a proteja substratul, ea se face în funcție de tipul acestuia și de caracteristicile sale. Toate etapele procesului trebuie executate cu mare atenție, pentru a preveni daunele și defectele ulterioare, de aceea este indicat să apelați numai la specialiști în hidroizolații și nu la echipe de construcții generaliste.

Related posts

UDMR anunță că noile legi ale educației prevăd un program național dedicat predării limbii române pentru elevii care aparțin minorităților naționale, plus tabere de limba română și schimburi de elevi

Redacția

Ce metode folosesc hoţii ca să-şi convingă victimele să îi primească în casă

Redacția

Vloggerul Selly, prins când conducea cu 236 de kilometri pe oră, pe A1/ El a fost amendat cu 3.300 de lei şi a rămas fără permis pentru 120 de zile

Redacția
Încarcă...